Oporba razljutila Bandića, a Mikulić izbacio Tomaševića

Iako je sjednica Skupštine započela u devet sati, sam aktualni sat počeo je tek u 10:35. Više od sat i pol vremena potrošeno je kako bi se aludiralo na neobičnu smjenu u ZKM-u, kako smo ranije objavili.
Prije prvog pitanja održana je minuta šutnja za nedavno preminulog generala Hrvatske vojske, gospodina Stipetića.

Prvi se za riječ javio zastupnik Petek. U svom je zastupničkom pitanju aludirao da gradonačelnik dodjeljuje sredstva za mlade i kulturu onim organizacijama nacionalnih manjina koje su u njegovom klubu u Saboru. Na kraju je pozvao da se svi zajedno u skupštini uključe u akciju protiv nasilja te pozovu sve osnovne i srednje škole u Zagrebu da prijave osobe za dodjelu Nagrade Luka Ritz, nasilje nije hrabrost.

Zastupnik Čelić upozorio je na povlačenje projektanta iz procesa izgradnje kanalizacijskog sustava u dijelu gradske četvrti Maksimir svega pet kilometara od centra grada. Gradonačelnik je obećao da će se problem riješiti, a novi projektant bit će izabran na transparentan način putem javnog natječaja.

Oporbeni klub je, kako je Bandić rekao ‘radio timski, napadao je pitanjima o blokiranima i neispunjenim obećanjima. Gradonačelnika je to iznimno naljutilo pa je odgovorio “Ja sam šest puta dobio izbore jer sam obećavao i nisam izvršavao, a vi ste samo zastupnik. Ma bravo!”

Sve se zahuktalo kada se za repliku na gradonačelnikov odgovor pokušao javiti zastupnik Tomašević. Tomašević je podigao pogrešnu pločicu te njegov zahtjev za govorom nije uvažen. Na to je ljutiti Tomašević došao do govornice i nije ju puštao. Sve je eskaliralo i Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić naredio je službi sigurnosti da isprate Tomaševića van iz dvorane. Video pogledajte OVDJE.

Aktualni sat je završio s ovom nemilom eskapadom koju je oporba ocijenila kao ‘silovanje poslovnika.’

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo