Jednoglasno i bez rasprave

Općinsko vijeće Jakovlje izglasalo subvencije za sljedeću školsku godinu

Osim školskih tema, donesene su odluke za pokretanje postupka evidentiranja izvedenog stanja desetak odvojaka Zagrebačke ceste
449060321_1048536507095852_4106501190354549703_n

Općinsko vijeće Općine Jakovlje održalo je 24. sjednicu u ovom sazivu, a na dnevnom redu bilo je nekoliko točaka koje su se odnosile na sufinanciranje programa u školama.

Osim školskih tema, donesene su odluke za pokretanje postupka evidentiranja izvedenog stanja desetak odvojaka Zagrebačke ceste. Sve su odluke vijećnici usvojili jednoglasno i bez rasprave, a prvo je na redu bilo financiranje obaveznog dopunskog materijala za učenike jakovljanske osnovne škole te područnih škola u Igrišću i Kraljevom Vrhu.

-Mi smo od 2018. godine financirali udžbenike, a kad je to preuzela država nastavili smo s financiranjem obaveznog dopunskog materijala. Nadalje, nastavljamo i s financiranjem programa predškole za područje naše općine, što znači da sva djeca koja ne pohađaju vrtić imaju mogućnost besplatne predškole- pojasnila je načelnica Sanja Borovec.

U nastavku sjednice usvojene su i odluka o financiranju likovnih kutija za učenike prvih razreda OŠ Jakovlje te PŠ Igrišće i PŠ Kraljev Vrh, a subvencionirat će se i nabava udžbenika za učenike srednjih škola u iznosu do 80 eura po učeniku.

-I u narednoj školskoj godini subvencionirat ćemo prijevoz učenicima koji pohađaju srednju školu u Zaprešiću u iznosu od 15 eura i koriste Ivček prijevoz, a u cijelosti financiramo ZET za učenike i studente- rekla je načelnica Borovec.

Prošle godine u OŠ Jakovlje je prvi puta krenuo s radom produženi boravak, a ove godine s tom praksom se nastavlja. Općina Jakovlje u cijelosti financira trošak plaće za jednu učiteljicu koja će od jeseni ponovno voditi produženi boravak u kojeg je za sada upisano nešto manje od 20 učenika prvog i drugog razreda.

Jakovlje
Politika