Općinska udruga umirovljenika Rugvica održala Skupštinu

Unatoč tome što ovih dana, zbog opasnosti od povećanog vala širenja Covida 19, nije zasjedala niti Generalna skupština Ujedinjenih naroda, Općinska udruga umirovljenika Rugvica odlučila je, zbog važnosti odluka koje su bile na dnevnom redu, ipak održati redovitu godišnju skupštinu kojom je predsjedao predsjednik udruge Ivan Vidak

Unatoč tome što ovih dana, zbog opasnosti od povećanog vala širenja Covida 19, nije zasjedala niti Generalna skupština Ujedinjenih naroda, Općinska udruga umirovljenika Rugvica odlučila je, zbog važnosti odluka koje su bile na dnevnom redu, ipak održati redovitu godišnju skupštinu kojom je predsjedao predsjednik udruge Ivan Vidak.

Skupština je prihvatila izvješće o radu za 2019. godinu, koje je podnio Marijan Jagušt, a u kojem se čulo da je udruga lani imala 838 članova, te da je tijekom godine organizirala petnaestak izleta za svoje članove – na more, u toplice te jedan u Makedoniju, te da su članovima sudjelovali na županijskim sportskim igrama umirovljenika u Velikoj Gorici, gdje su osvojili drugo mjesto u povlačenju užeta. Organizirane su i rekreacije za članove, sudjelovalo se na svim općinskim manifestacijama, a članovima se pomagalo i tako da se redovito obilazilo bolesne i pomagalo onima s lošijim socijalnim statusom.

Istaknuto je i kako su uređene prostorije za rad udruge koje im je ustupila Općina Rugvica. Predsjednik Vidak stoga je uputio posebnu zahvalu načelniku Mati Čičku i Općini Rugvica, a pohvalio je i suradnju s Gradskom udrugom umirovljenika Dugo Selo. Nažalost, također se čulo u izvješću, da su lani umrla 22 člana udruge koji su dostojanstveno ispraćeni.

Za provođenje spomenutih aktivnosti udruga je utrošila 109.000 kuna, a s obzirom na to da je iz 2018. godine, prenijela 86.000 kuna, u 2020. godinu ušlo se je s plusom 74.000 kuna. Najizdašniji donator udruge je Općina Rugvica od koje bi i u ovoj godini trebalo stići 70.000 kuna pa će ove godine udruga imati na raspolaganju 168.000 kuna koje će utrošiti na slične aktivnosti kao i u protekloj godini. Zbog bolesti Covida 19, Vidak je izrazio sumnju da će se sve aktivnosti moći ostvariti, a među njima i najznačajnija organizacija županijskog obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba koja bi se trebala održati u Rugvici 1. listopada ove godine.

Skupštinu je u ime Općine Rugvica pozdravio zamjenik načelnika Nenad Jakšić, pohvalivši rad udruge i obećavši dalju potporu Općine, a u ime Županijske organizacije umirovljenika Zagrebačke županije pozdravni je govor održao potpredsjednik ove organizacije Stjepan Jambrišak.