Općina Rugvica za Poduzetničku zonu Rugvica-sjever dobila 9,3 milijuna bespovratnih kuna

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta danas je upriličena svečanost dodjele Odluka o financiranju u okviru poziva “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona” za 46 gradova i općina. Poziv je bio namijenjen za infrastrukturno opremanje poduzetničkih zona s ciljem poboljšanja njihove kvalitete i usluga koje pružaju.

Među onima koji su dobila bespovratna sredstva bila je i Općina Rugvica, kojoj je dodijeljeno 9,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja će se iskoristiti za izgradnju prometnica s komunalnom i ostalom infrastrukturom u Poduzetničkoj zoni Rugvica-sjever. Ovim ulaganjem Općina osigurava još kvalitetniju poduzetničku infrastrukturu koja će vjeruje načelnik Mato Čičak unaprijediti poslovnu klimu.

-Cijela investicija vrijedna je 15,6 milijuna kuna. Riječ je o jednoj od najvećih investicija koja će biti započeta na području Rugvice. Vjerujem kako će ova investicija biti pokretač još većeg dolaska poduzetnika i privrednika u našu općinu- rekao je načelnik Čičak.

Nove bespovratna sredstva koja su se slila u općinsku blagajnu nastavak je dobrog povlačenja bespovratnih sredstava koja se nude u raznim fondovima, jer na području općine dogovoreni su EU projekti vrijedni 181,1 milijuna kuna, od čega bespovratna EU sredstva iznose 126,3 milijuna kuna, dok ukupna bespovratna sredstva iznose 129,4 milijuna kuna.

-Mislim da smo jedni od vodećih po povlačenju sredstava. I ovim putem se zahvaljujem jednom mladom timu koji radi na tim projektima i niže jako dobre rezultate. Europska sredstva treba iskoristiti , jer to je ključno za razvoj svih naših sredina, uključujući i Rugvicu- zaključio je Čičak.