Općina Rugvica postaje prijatelj s Općinom Konavle

Nakon prijateljstva s Općinom Odžak i Stari Gradom s otoka Hvara, za Općinu Rugvica ovo će biti treća Povelja o prijateljstvu

Pod predsjedanjem predsjednice Ane Munić, jučer je održana prva sjednica Općinskog vijeća Općine Rugvica nakon ljetne stanke. Tehnička sjednica, odrađena je za svega dvadesetak minuta u kojima su vijećnici podržali prijedlog kojim će Općina uskoro potpisati Povelju o prijateljstvu s Općinom Konavle.

Bit će to treća Povelja o prijateljstvu, budući da je već ranije općinski načelnik Mato Čičak potpisao Povelje s Općinom Odžak te Stari Gradom s otoka Hvara, gdje će općinsko vodstvo te predstavnici udruga boraviti sljedećeg tjedna kada se održavaju Dani u vali.

-Općina Konavle jedna je od uspješnih hrvatskih općina čiji je načelnik Božo Lasić uputio prijedlog o sklapanju Povelje prijateljstva, koju ćemo i potpisati 15. listopada kada oni slave Dan općine- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Općinski su vijećnici također podržali inicijativu Osnovne škole Rugvica, koja je predložila da Općina krene u dobivanje statusa Općine prijatelja djece.


-S obzirom na brojne mjere i programe s kojima idemo prema našim najmlađima, to je dobra stvar, jer na tom polju imamo brojne uspjehe- kazao je načelnik Čičak.

Općina će i ove godine u istom iznosu sufinancirati mjesečne karte za učenike srednjih škola i studente, a vijećnici su usvojili odluku o obilježavanju Dana općine, koji će se obilježiti u subotu, 7. rujna. Između ostaloga na svečanoj sjednici uručit će se priznanja i nagrade najboljim učenicima i studentima, kao i pojedincima i udrugama, koji su svojim radom doprinijeli napretku Rugvice. Najviša priznanja, ona za životno djelo primit će velečasni Stjepan Levanić i Stjepan Špoljarec.