Nova manifestacija u Pušći

Općina Pušća za nedjelju najavljuje Jurjevski fruštik

Vrsni chefovi iz zaprešićkog kraja na velikoj će tavi pripremati omlet od 1.993 jaja, 10 kilograma gljiva i 10 kilograma špeka koje će se potom dijeliti svima okupljenima
pusca-frustuk-032024 (003)

Dani Općine Pušća i ove godine imaju bogat program, a priprema se i jedna potpuno nova manifestacija. U nedjelju, 28. travnja u 11 sati na Trgu osam sela započinje nova proljetna tradicija pripreme jurjevskog doručka na otvorenom! Vrsni chefovi iz zaprešićkog kraja na velikoj će tavi pripremati omlet od 1.993 jaja, 10 kilograma gljiva i 10 kilograma špeka koje će se potom dijeliti svima okupljenima na ovom veselom druženju.

U besplatnu kajganu, svi posjetitelji moći će kupiti i slasne specijalitete iz posebne ponude; sendviče sa šunkom i namazom od gljiva, štrudli od gljiva te gulaša od gljiva. Pripremu najslasnijeg doručka u kraju pratit će i zanimljiva izložba gljiva u kojoj će sudjelovati Gljivarsko društvo Kamilo Blagić, Udruga gljivara „Zagorski vrganj“ iz Zaboka i Udruga Mavlin iz Brdovca, a za najmlađe će tu biti i zabavni park na otvorenom!

Želja je organizatora Jurjevski fruštik u Pušći pretvoriti u gastro tradiciju općine koja će svakoga proljeća u srcu Pušće okupiti brojne obitelji, mlade i malo starije, na zajedničkom druženju i stvaranju lijepih uspomena na posjet ovome kraju. Po završetku Jurjevskog fruštika, svi posjetitelji bit će pozvani da veselo druženje nastave i na ovogodišnjem izdanju tradicionalne manifestacije Salamijada koju ove godine prati Festival vina i sira u šatoru neposredno uz Trg osam sela.

Događanja
Pušća