Općina Orle po prvi puta uvodi stipendije za učenike i studente

-Ovo je povijesna činjenica, jer toga nikad nije bilo na području naše općine- tim je riječima načelnik Općine Orle Ervin Vujica upoznao vijećnike na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća s odlukom o uvođenju stipendija za najbolje učenike i studente.

Za tu je namjenu u proračunu osigurano oko 140 tisuća kuna, a Općina će ove godine premijerno dodijeliti 10 učeničkih i isto toliko studentskih stipendija, što je Općinsko vijeće jednoglasno podržalo.

-Ovom odlukom postižemo da učenici i studenti počnu ulagati još više u svoje znanje, jer jedna od vodilja treba nam biti izvrsnost, odnosno školovani ljudi- rekao je načelnik Vujica.

O budućim stipendistima odlučit će tročlano povjerenstvo, a one koje odaberu po kriteriju izvrsnosti i socijalnom statusu od 1. siječnja iduće godine primat će 500 kada su u pitanju učenici, odnosno 700 kuna, koliko iznosi mjesečna stipendija za studente. 

Proračun je u plusu

Na dnevnom redu našlo se i polugodišnje izvršenje proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja. Kako je istaknula pročelnica Gordana Šćetko proračunom u prvih pola godine nitko nije zakinut, niti je Općina ikome dužna.

-Određena sredstva uložili smo u projektnu dokumentaciju, a to je ulog budućnost- kazala je pročelnica Šćetko, navevši kako je proračun u plus, jer nakon pola godine na računu je ostala 621 tisuća kuna.

Predloženo izvješće vijećnici su jednoglasno podržali, kao i izvješće o radu načelnika za isto razdoblje.

2. prosinca izbori za MO Veleševec

Kako je ljetos raspušten Mjesni odbor Veleševec, vijećnici su na sinoćnjoj, 10. sjednici donijeli i odluku o raspisivanju izbora za taj mjesni odbor, koji će se održati 2. prosinca.