Brzinska sjednica vijeća

Općina Križ nastavlja ulaganjem u komunalnu infrastrukturu; Vijeće dalo suglasnost za projekt rekonstrukcije Selske ulice u Novoselcu

Vijećnici su sve odluke donijeli jednoglasno
DSC_4679

Vijećnici Općinskog vijeća Križ odradili su jedno od najbržih sjednica u ovome sazivu. Kroz devet točaka dnevnog reda vijećnici su prošli za dvadesetak minuta, a sve su točke izglasane jednoglasno.

Vijećnici su tako izglasali Odluku o davanju suglasnosti za projekt rekonstrukcije Selske ulice u Novoselcu. Projektom koji se prijavljuje na natječaj 73.13, želi se proširiti cesta u dužini od 2 kilometra s izgradnjom nogostupa i pametne rasvjete. Ukupna vrijednost projekta je veća od 2,4 milijuna eura, a prijavom na natječaj može se ostvariti sufinanciranje od 2 milijuna eura.

Općina također nastavlja dalje s postavljanjem nadstrešnica na autobusnim stajalištima i za tu će se namjenu iz općinskog proračuna zdvojiti gotovo 57 tisuća eura.

Vijećnici su također izglasali Odluku da se izbori za članove vijeća mjesnih odbora održe u istom terminu kao i izbori za Europski parlament – 9. lipnja, a složili su se i da ovogodišnja dobitnica Plakete Josipa Badalića Katarina Antonia Boras.

Načelnik Marko Magdić vijećnike je uoči sjednice upoznao sa svim najvažnijim aktivnostima od posljednje sjednice Općinskog vijeća, dok su ovoga puta izostala pitanja vijećnika.

Križ
Ostalo