Općina Križ izdvaja 80.000,00 kuna za nabavu obrazovnog materijala za sve učenike Osnovne škole Milke Trnine

I za novu školsku godinu koju upisuje 51 prvašić, za sve nove školarce, učenike prvih razreda, Općina Križ pripremit će prigodne poklone sa školskim priborom

Općina Križ za predstojeću školsku godinu izdvojit će 80.000,00 kuna kojima će se sufinancirati nabave udžbenika i drugih obrazovnih materijala za izborne predmete, likovne mape, geografske atlase, kao i materijali za glazbenu kulturu i to za sve učenike Osnovne škole Milke Trnine Križ.

Vlada Republike Hrvatske financirat će nabavu obaveznih udžbenika za školsku godinu 2022./2023., a ovim će izdvajanjem Općina Križ dodatno pomoći roditeljima školaraca u smanjenju potrebnih izdvajanja za nabavu knjiga i obrazovnih materijala. Roditelji djece od prvog do osmog razreda Osnovne škole Milke Trnine, ovom će Odlukom općinskog načelnika Marka Magdića trebati nabaviti samo radne bilježnice za obavezne predmete i obične bilježnice te materijal iz obveznih predmeta.

-Na Internet stranici Osnovne škole Milke Trnine Križ možete preuzeti popis drugih obrazovnih materijala koje samostalno financiraju roditelji. Sve udžbenike i drugi obrazovni materijal će djeca dobiti prvi dan školske godine. Općina Križ i nadalje će financirati troškove učitelja u programu produženog boravka, kao i troškove prehrane za učenike iz socijalno ugroženih obitelji- ističe se iz Općine Križ.

I za novu školsku godinu koju upisuje 51 prvašić, za sve nove školarce, učenike prvih razreda, Općina Križ pripremit će prigodne poklone sa školskim priborom.