Općina Križ dio nacionalnog projekta za onkologiju Rebro

Općina Križ, na inicijativu Općinskog načelnika Marka Magdića uključila se u nacionalni projekt Zaklade – Dječja onkologija Rebro, za svu hrvatsku djecu, iz svih općina, gradova i županija, donacijom u iznosu 3 tisuće kuna. Izdvojena novčana sredstva namijenjena su za sufinanciranje izgradnje i opremanja novog odjela dječje hematologije i onkologije u sastavu KBC-a Rebro Zagreb i podupiranja liječenja maligno oboljele djece s područja cijele Hrvatske.

Općina Križ ovim putem apelira na sve gospodarske subjekte s područja općine da se u skladu svojih mogućnosti, pridruže ovoj inicijativi te pomognu izgradnji novog Zavoda za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb za sve male i hrabre borce koji se, od najranijih dana, bore za svoj život.

Zaklada – Dječja onkologija Rebro, utemeljena je prije nekoliko godina, a jedini cilj Zaklade je gradnja i opremanje novog Zavoda za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb. Zakladu su pokrenuli roditelji djece koja su liječena u Zavodu za hematologiju i onkologiju kako bi se poboljšali uvjeti za liječenje djece oboljele od malignih bolesti.

Do sada je kroz rad Zaklade prikupljen značajan dio sredstava, te su radovi na izgradnji novog Zavoda započeli. No nažalost, navedena sredstva nisu dovoljna za dovršenje cijeloga projekta čija je procijenjena vrijednost oko 25 milijuna kuna.