Općinsko vijeće Jakovlje

Općina Jakovlje kreditno se zadužila

Općina Jakovlje je i za narednu školsku godinu osigurala za gotovo 350 učenika osnovne škole besplatan obavezni dopunski materijal
354565964_3051300591832794_2773849271796019251_n

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Jakovlje sjeli su po 16. puta u ovom sazivu u klupe i odradili dugačak dnevni red u vrlo krakom vremenu. Još jednom se pokazalo koliko dobra priprema, kvalitetni materijali i spremni djelatnici mogu doprinijeti brzom završetku sjednice. Više od dvadeset točaka dnevnog reda „palo“ je u manje od pola sata, a između ostalog donesen je prvi rebalans Proračuna Općine Jakovlje te se Općina Jakovlje zadužila jednim kratkoročnim i jednim dugoročnim kreditom.

-Rebalans nam je bio nužan u prvom redu kako bi uskladili prihode s bespovratnim sredstvima koja smo dobili preko Fonda solidarnosti, ali i za dio sredstava koja smo osigurali za gradnju dječjeg vrtića- rekla je načelnica Sanja Borovec.

Što se pak zaduživanja Općine Jakovlje tiče, to je nužno kako bi se premostio jaz između trenutka kad treba platiti radove po projektima koje sufinanciraju fondovi i trenutka kad dođe do povrata sredstava.

-Mi moramo svaki posao platiti po njegovom završetku, a povrat novca čekamo i nekoliko mjeseci. Kako bi zadržali likvidnost moramo se koristiti kratkoročnim kreditom- pojasnila je načelnica Borovec.

Općina Jakovlje je i za narednu školsku godinu osigurala za gotovo 350 učenika osnovne škole besplatan obavezni dopunski materijal. Učenicima koji će prvi puta sjesti u školske klupe poklonit će se likovne kutije, a osigurana su i sredstva za subvenciju prijevoza učenicima i studentima. Treba dodati kako Općina Jakovlje osigurava i udžbenike za učenike srednje škole ako oni to pravo ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi.

Treba istaknuti i činjenicu da će od jeseni krenuti s radom produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda, a ukoliko bude prostora moći će se uključiti i učenici trećeg razreda.

Jakovlje
Politika