Općina Jakovlje dodjeljuje 20 stipendija

Rok za podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije je 10. do studenoga, visina stipendije za učenike je 400 kuna, dok je studentima namijenjeno 600 kuna mjesečno

Općina Jakovlje raspisala je natječaj za dodjelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola i redovnim studentima s područja Općine Jakovlje. Dodjelom stipendija Općina želi motivirati i omogućiti što većem broju učenika i studenata uspješno stjecanje srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja, a u korist razvoja i prosperiteta Općine Jakovlje.

Stipendije će dobiti 12 učenika i 8 studenata, a bit će razvrstani u tri kategorije: stipendije za nadarene učenike i studente kojih će se dodijeliti osam za učenike i pet za studente, stipendije za učenike i studente po socijalnom kriteriju od kojih tri idu učenicima i dvije studentima, te po jedna stipendije za učenike i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja. Rok za podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije je 10. do studenoga, visina stipendije za učenike je 400 kuna, dok je studentima namijenjeno 600 kuna mjesečno.

Zahtjevi za dodjelu stipendije s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se u zatvorenoj omotnici, osobno ili putem pošte, na adresu: Općina Jakovlje, Jedinstveni upravni odjel, Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Ulica Adele Sixta 2, 10297 Jakovlje, s naznakom “NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA”.
Povjerenstvo za dodjelu stipendija će obraditi prispjele zahtjeve te izraditi redoslijednu listu podnositelja zahtjeva. Nakon propisanog roka za prigovor, Povjerenstvo utvrđuje konačnu listu podnositelja zahtjeva i donosi Odluku o dodjeli stipendija.