Plaće rastu za 20 posto

Općina Farkaševac podiže plaće djelatnika Dječjeg vrtića Crvenkapica

Na ovaj se način želi zadržati djelatnike, ali se i istovremeno pokazuje kako Općina cijeni rad odgajatelja i svog osoblja
WhatsApp Image 2024-05-29 at 07.37.49 (3)

Vijećnici Općinskog vijeća Farkaševac donijeli su odluku o povećanju plaća djelatnika Dječjeg vrtića Crvenkapica. Na ovaj se način želi zadržati djelatnike, ali se i istovremeno pokazuje kako Općina cijeni rad odgajatelja i svog osoblja.

-Smatram kako je u današnje vrijeme i u vrijeme inflacije bilo potrebno ovo napraviti. Plaće podižemo za 20 posto, jer smatram da naše odgajateljice i svi ostali zaposlenici vrtića zaslužuju bolje plaće, kako bi se svi što ugodnije i ljepše osjećali na radnom mjestu- kazao je načelnik Matija Copak, podsjetivši kako nova ekonomska cijena vrtića iznosi 355 eura, pri čemu se cijena za roditelje s područja Farkaševca neće promijeniti.

Osim toga, vijećnici su donijeli i Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za gradnju nogostupa u Farkaševcu uz državnu cestu DC544. Vrijednost investicije je 80 tisuća eura.

-Riječ je o dionici 1 u dužini od 150 metara, a ovime stvaramo infrastrukturu kako bismo pomogli našim mladima, ali i svima ostalima koji će koristiti budući nogostup- naglasio je Copak.

Budući da se turizam sve više razvija i na području Općine Farkaševac, Vijeće je podržalo Odluku da Farkaševac sa susjednim općinama Dubrava i Gradec osnuje Turističku zajednicu Zeleni istok.

Farkaševac
Ostalo