Općina Dubrava osigurala besplatan vrtić za lipanj

Općina je putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade osigurala potporu od 220 tisuća kuna za rad dječjeg vrtića
DSC_2339

Za sinoćnje sjednice Općinskog vijeća Općine Dubrava načelnik Tomislava Okroša istaknuo je kako je zahvaljujući natječaju Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Općina osigurala potporu od 220 tisuća kuna za rad dječjeg vrtića.

-Zahvaljujući tome oslobodit ćemo roditelje u jednom mjesecu plaćanja vrtića, pa će tako svi naši mališani tijekom lipnja besplatno pohađati dječji vrtić, čime će i roditeljima ostati jedan dio sredstava u kućnom budžetu- istaknuo je načelnik Tomislav Okroša, koji je podnio i izvješće o radu u drugoj polovici 2021.

-Puno smo toga napravili u tom razdoblju. Prije svega osnovali smo vlastito komunalno poduzeće Dobra 1094 u koje smo odmah uložili 300 tisuća kuna temeljnog kapitala, imamo najveće porodiljne naknade u Zagrebačkoj županiji i na to smo jako ponosni. Značajno smo ulagali u komunalnu infrastrukturu pa smo tako obnovili četiri društvena doma, kao i naš sportski dom gdje je napravljen i teren s umjetnom travom- kazao je načelnik Okroša.

Vijećnici su između ostaloga usvojili godišnje izvješće proračuna za prošlu godine koje je iznosilo više od 23 milijuna kuna.

-Uz 13 milijuna kuna što je izvorni prihod i ono što je sigurno, mi smo uspjeli još namaknuti 10-ak milijuna kuna za naše razvojne projekte- ističe Okroša te napominje kako se prilikom realizacije nekog projekta uz 2/3 vanjskih sredstava, Općina sudjeluje s 1/3 trećinom.

Uoči početka sjednice načelnik Tomislav Okroša je ispred Općine kao mali znak pažnje, vijećnici Anamariji Kelečić uručio cvijeće budući da je nedavno postala majkom.

Dubrava
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija