Općina Brdovec proslavila četvrt stoljeća postojanja

Koncertom violončelistice Ane Rucner i dodjelom općinskih priznanja, 25. godišnjicu osnutka proslavila je općina Brdovec. Načelnik Alen Prelec, ujedno i saborski zastupnik, zahvalio je svima koji su, od osnutka općine do danas, doprinijeli razvoju ove općine.

-Posebna zahvala gospodarstvenicima bez čijega truda, zapošljavanja i plaćanja poreza ne bi bilo moguće ostvariti sve ono što smo postigli u proteklih 25 godina. Imamo lijepu i naprednu općinu u kojoj i dalje puno radimo i gradimo. Vjerujem, zajedničkim snagama ćemo još puno toga napraviti- rekao je Prelec.

S ponosom je istaknuo da je općina Brdovec jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja ima prirodni prirast djece.

-U našoj se općini svake godine rađa između 120 i 130 djece. Imamo i malih problema, jer nemamo dovoljno vrtića. No, riješit ćemo to vrlo brzo! Imamo sve više djece i to je dokaz da smo općina koja ima budućnost, općina u kojoj ostaju i u koju doseljavaju mlade obitelji, jer u njoj vide šansu za život- zaključio je Prelec.

Povelja općine dodijeljena je Nogometnom klubu Vatrogasac iz Zdenca Brdovečkih, KUD-u Januševec iz Prigorja Brdovečkog, DVD-u Ključ i obrtu Katarine Fürnkranz.