Oni su najbolji u sportu Zagrebačke županije

Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije sinoć je u Zaprešiću u prostoru Konjičkog kluba Trajbar proglasila najbolje u sportu za proteklu 2017. godinu. Ako je suditi prema dobivenim priznanjima najviše razloga za zadovoljstvo mogu imati u Zaprešiću čiju su sportaši dobili tri od pet glavnih nagrada.

Melani Adamić Golić i Mario Vavro najbolji

Članica Taekwondo kluba Zaprešić Melani Adamić Golić najbolja je sportašica Zagrebačke županije. Ovu laskavu titulu osvojila je zahvaljujući europskom naslovu na Prvenstvu do 21 godine, te treće mjesto na Univerzijadi.

-Ova nagrada mi jako puno znači, jer je potvrda moga rada i rada moga kluba. To znači da nešto dobro radimo i potvrda je svega onoga što smo do sada napravili- ispričala nam je Melani Adamić Golić.

Najboljim sportašem proglašen je Mario Vavro iz Streličarskog kluba Samobor koji je na Univerzijadi osvojio treće mjesto. Osim toga s reprezentacijom je bio četvrti na Svjetskom i Europskom prvenstvu, a bio je i sudionik finala najvećeg streličarskog natjecanja u Las Vegasu.

-Neostvarena želja mi je seniorsko zlato sa Svjetskog prvenstva. Imao sam samo jednu priliku za to, no godine su preda mnom. Svaka nagrada samo je poticaj za još više treniranja i bolje rezultate- rekao je Vavro, otkrivši nam kako je u streličarstvu završio sasvim slučajno.

Ekipna priznanja rukometašicama Dugog Sela ’55 i kuglačima Zaprešića

Priznanje za najbolju žensku ekipu primile su rukometašice Dugog Sela ’55“, dok su kuglači Zaprešića već godinama neprikosnoveni u momčadskoj konkurenciji. Bilo je tako i u 2017. godini u kojoj su osvojili drugo mjesto u prvenstvu Hrvatske, no zato su bili najbolji na Europa pokalu u Njemačkoj donijevši europski naslov u Zaprešić.

Zaprešićku dominaciju na večeri županijskog sporta zaokružio je Željko Kiseljak, dugogodišnji sportski djelatnik i tajnik Zajednice športskih udruga i saveza grada Zaprešića kojem je pripala nagrada za životno djelo.

Ostali nagrađeni

Najbolji sportaše s invaliditetom je Pavao Jozić iz Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Synergia iz Samobora, dok je nagrada za najbolji sportski kolektiv osoba s invaliditetom uručena Atletskom klubu osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice. 

Najbolje mlade sportašice uzrasta do 15 godina su Victorija Pustaj (Stolnoteniski klub Jaska), Josipa Koletić (Konjički klub Mirnovec), Paula Jakešević (Ženski rukometni klub Dugo Selo ’55), Petra Kovač (Ženski odbojkaški klub Nebo), Nina Mikulin (Taekwondo klub Velika Gorica), Petra Pirša (Hrvački klub Klinča Sela), Mia Zetica (Karate klub Mladost, Ivanić-Grad) i Tara Kuzmec (Ženski rukometni klub Rugvica).

Najbolji mladi sportaši do 15 godina su Matej Gorić (Karate klub Kik, Križ), Mateo Čukelj (Karate klub Kik, Kloštar Ivanić), Matej Dutković (Judo klub Sakura), Lovro Žamarija (Kickboxing klub Jastreb), Petar Huzanić (Karate klub Mladost, Ivanić-Grad), Fran Martinko (Rukometni klub Rudar), Dominik Kuzmanović (Muški rukometni klub Dugo Selo), Mateo Krot (Judo klub Pisarovina), Marin Hlad (Taekwondo klub Zaprešić), Ivan Klepec (Hrvački klub Vrbovec), Matej Matić (Hrvatski nogometni klub Gorica), Tin Budimir (Hrvački klub Klinča Sela) i Fran Vicić (Muški rukometni klub Rugvica).

Tradicionalno, uručena su i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu. Primili su ih Tomo Blažinović (NK Graničar Križ), Vladimir Sekelj (KKK Domenica), Vinko Skendrović (Tenis klub Ivanić 92), Ivica Bezjak (DŠR „Šport za sve“, Samobor), Vladimir Pavetić (Nogometni klub Inter), Robert Haić (KK Petar Zrinski, Vrbovec), Darko Blažinčić (Hrvatski nogometni klub Gorica), Ivan Hodak (Karate klub Jastreb, Jastrebarsko) i Martin Prstec (Kuglački klub Dugo Selo 1934).

Priznanje za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini primili su Ženski rukometni klub Ivanić, Stolnoteniski klub Samobor, Golf klub Ban Jelačić, Nogometni klub Lukavec, Rukometni klub Rugvica i Rukometni klub Jamnica.

Rezultati ostaju

Večer najboljih u sportu Zagrebačke županije okupila je brojne sportaše i sportske djelatnike predvođene Darkom Vučićem i Sinišom Krajačem, kao i brojne načelnike i gradonačelnike predvođene gradonačelnikom Zaprešića Željkom Turkom i zamjenikom župana Hrvojem Frankićem.

– Čestitam svima, pogotovo mladima, kao i njihovim trenerima koji su uložili svoj trud i znanje, ali i njihovim roditeljima na požrtvovnosti u postizanju tih rezultata. Svima njima mogu reći samo jedno veliko hvala- poručio je zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima iskazao je i čelni čovjek Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović.

-Ja mogu biti samo ponosan na rezultate i na sve naše sportaše kojim ima 25 tisuća. To je jedna impozantna brojka, a rezultati sportaša ono su što trebamo pamtiti, ali i promišljati kako da pomognemo upravo taj naš vrhunski sport, kako bi ti sportaši nastavili postizati te rezultate za naše klubove, a ne da moraju odlaziti negdje drugdje- zaključio je Bregović. 

A kako je to bilo u Zaprešiću možete vidjeti u našoj GALERIJI.