I dalje žele bit vladar RH

Oglasio se Milanović: Prije mjesec dana su mogli prijetiti i to su radili, ali više ne

Predsjednik je poručio Ustavnom sudu kako im ovo neće proći
Zagreb: Predsjednik Milanović komentirao odluku Ustavnog suda Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je na Facebooku objavio fotografiju na kojoj predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović pije kavu u društvu čelnika HDZ-a, predsjednik RH Zoran Milanović na konferenciji za novinare poručio je da je upozorenje USUD-a da ne smije biti mandatar ni premijer – priprema za državni udar, donosi Tportal.

-Želio bih umiriti građane koji su ljuti i reći im da ono što su čuli je da Ustavni sud može to reći, ali ne može ništa napraviti, izbori su gotovi- kazao je Milanović dok se istovremeno iza njega u dvorani na Pantovčaku na ekranu vrtjela ista fotografija Šeparovića i HDZ-ovaca Branka Bačića, Olega Butkovića i bivšeg gradonačelnika Korčule Andrije Fabrisa.

Prije mjesec dana su mogli prijetiti i to su radili, dodao je, ali više ne.

-Ovo neće proći. Hrvatski sabor većinom svih zastupnika za mandatara može odrediti bilo koga. Protiv toga nema pravnog lijeka. Gotovo je. Ne moram ja biti mandatar, ne radi se ovdje o meni, ali neće im ovo proći- rekao je Milanović.

Ne slaže se s onima koji kažu da je ovo upozorenje državni udar, ali smatra da je “priprema za državni udar”.

-Ovo je predradnja da sutra, recimo, Plenković, kum korupcije u Hrvatskoj, kad treba napustiti Banske dvore, kaže da ima odluku Ustavnog suda i da to ne želi napraviti. Sabor je u ovom pogledu iznad svega, ta priča da je Ustav iznad hrvatskih ljudi, to može smisliti samo čudan um- izjavio je Milanović.

Pozvao je sve one koji su do izbora bili antikorupcijska oporba da sad pokažu tu dosljednost.

-Ovo je posljedica paničnog straha Plenkovića i zato ova reakcija. Spriječit ćemo pokušaje da se razbije volja birača”, dodao je upitavši što je sljedeće. “Hoće mi uzeti državljanstvo? To ne može tako dalje- naglasio je Milanović, prenosi Tportal.

Hrvatska
Politika