OGLASILA SE GORIČKA OPORBA: Ako se sumnje dokažu, obistinit će se poslovica „vrč ide na vodu dok se ne razbije“

O današnjim događajima policije i USKOK-a, a koji uključuju i goričkog gradonačelnika Dražena Barišića, oglasila se gorička oporba

O današnjim događajima policije i USKOK-a, a koji uključuju i goričkog gradonačelnika Dražena Barišića, oglasila se gorička oporba.

U nastavku donosimo priopćenje Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica.

“Uhićenja, ukidanje imuniteta gradonačelniku Barišiću, pečaćenje gradskog upravnog odjela i trgovačkog društva, aglomeracija Velika Gorica…današnja izdanja medija obavještavaju o akciji USKOK-a u Velikoj Gorici, Zagrebu, Ivanić Gradu. Policija priopćava da je riječ o osobama obuhvaćenim kriminalističkim istraživanjem radi gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Kao politička stranka, kao zastupnici birača, napose kao građani Velike Gorice ne možemo biti ravnodušni. U više navrata javno smo ukazivali na bujanje cijene projekta aglomeracije unatoč izuzimanja pet naselja iz obuhvata projekta, na povećanje iznosa investicija u VG Goričanku, Gradski bazen, Centar za posjetitelje…radove je izvodila tvrtka iz Ivanić Grada obuhvaćena današnjom akcijom USKOK-a. Tražili smo odgovore, nismo ih dobili.

Hoćemo li ih sada dobiti??

Pala je sumnja na kapitalne projekte, na gradonačelnika i njegovu administraciju. Ako je opravdana, dovodi u pitanje funkcioniranje Grada, infrastrukturne projekte, komunalnu
djelatnost. Ali i zakonitost i moral. Ako je opravdana, traži i odgovornost za obavljanje javne dužnosti gradonačelnika Barišića i njegovih suradnika. Nismo istražitelji ni suci. Izražavamo duboku zabrinutost zbog mogućih posljedica za grad i njegove stanovnike. Tintu je prolila vlast, a mrlja može pokriti cijeli grad. Ako se sumnje dokažu, obistinit će se poslovica „vrč ide na vodu dok se ne razbije“.”