Održan niz predavanja i tribina

Održani treći Dani karijera, s Veleučilišta Baltazar najavljuju nastavak ovakvih aktivnosti

Tijekom dva dana čulo se mnogo iskustava o načinu pripreme za razgovore, o situacijama koje se mogu dogoditi i o načinima na koji se mogu najbolje pripremiti
349030445_1423300914877319_7479480108426068855_n

U zaprešićkom Veleučilištu Baltazar održani su treći Dani karijera na kojima je održano niz predavanja i tribina. Koordinator događanja bio je Karlo Jurač, nastavnik i voditelj Karijernog centra na Veleučilištu Baltazar.

-Od naših alumnija imali smo prilike saznati detalje o njihovim uspješnim karijerama, a od predstavnika poslodavaca dobili smo odgovore koje su vještine i vrline potrebne za ostvarenje karijernog uspjeha. Naši. Gotovo dojučerašnji studenti a danas uspješni u svojim zvanjima, imali su što za reći o svojim iskustvima i prenijeti to našim sadašnjim studentima. Dani karijera upravo su i zamišljeni s ciljem da studenti saznaju najnovije aktualnosti, okolnosti i izazove na tržištu rada kako bi bili što kompetitivniji i svestraniji- rekao je Jurač.

Tijekom dva dana čulo se mnogo iskustava o načinu pripreme za razgovore, o situacijama koje se mogu dogoditi i o načinima na koji se mogu najbolje pripremiti. Današnji novinar Portala Moj posao Alen Mrvac istaknuo je kako zbivanja na tržištu rada idu u prilog radnicima, odnosno osobama koje traže posao.

-Vidljivo je to u rekordnoj potražnji za radnom snagom, kontinuiranom rastu plaća te sve boljim uvjetima koje su tvrtke spremne ponuditi kandidatima. Posebno to vrijedi za sve one koji kontinuirano stječu nova znanja te usavršavaju postojeće ili razvijaju nove vještine- istaknuo je Mrvac.

Iz Baltazara najavljuju kako će s ovakvom praksom nastaviti i u narednom razdoblju.

Događanja
Zaprešić