Odbojkaška reprezentacija spremna za Grčku

Hrvatska u Glyfadi igra protiv Grčke u nedjelju, 7. kolovoza

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pobijedila Cipar, a izbornik Cedric Enard ističe da je njegova momčad, iako je bila favorit, uz neke manje probleme odradila korektan posao kako je i očekivao.

– Iako smo na papiru mi bili favoriti, trebalo je ipak odraditi utakmicu i na terenu. Također, ovo nam je prva službena utakmica nakon mjesec dana pa je i tu bilo određenih nepoznanica kako ćemo krenuti u kvalifikacije. Ispalo je na kraju sve u najboljem redu. Iako nismo baš bili tijekom cijelog meča fokusirani na suparnika pa je bilo i nekih glupih poena. No, na kraju smo odradili korektan posao. Dao sam priliku i nekim ostalim igračima da osjete teren, govori izbornik Cedric Enard.

Hrvatska reprezentacija ovog je ljeta osvojila treće mjesto u Zlatnoj europskoj ligi te zlato na Mediteranskim igrama.

– Uvijek idem na pobjedu, u svakoj utakmici, tako da ako to sagledamo na taj način, onda da, očekivao sam. U svakom slučaju imali smo stvarno sjajan prvi dio ljetnih priprema i tu smo napravili dobar posao. Moram tu reći i da u tom prvom dijelu nije bilo Lea Andrića, koji je tek sada priključio, a od reprezentacije su se oprostili Tsimafei Zhukouski i Ivan Raič. Zapravo sam stvarao novi tim. Dobro smo radili i taj se trud te rad na kraju isplatio, zaključio je izbornik Enard.

Sljedeći susret Hrvatska igra u Glyfadi protiv Grčke u nedjelju, 7. kolovoza, a igrači Hrvoje Pernar i Petar Đirlić ističu kako su oni i suigrači motivirani da i dalje pobjeđuju.

– Danas je slobodan dan. Iskoristit ćemo ga za regeneraciju i put u Atenu. Kvalitetno ćemo se pripremiti za Grčku. U našoj ekipi vlada pozitivna atmosfera kao i cijelog ljeta. U Grčku idemo svi spremni i motivirani da pobijedimo i približimo se glavnom cilju, a to su kvalifikacije na Europsko prvenstvo!, zaključio je Hrvoje Pervan.

Nakon toga, Hrvatska ponovno igra u Osijeku u srijedu, 10. kolovoza, kada dočekuje u Gradskom vrtu Norvešku.

– Zahvaljujem osječkoj publici. Nismo očekivali ovakav broj ljudi na tribinama. Sigurno je da nam je i to pomoglo. Nadamo se da će u sljedećim utakmicama biti barem jednako, ako ne i više gledatelja, kazao je Petar Đirlić.

– Pred nama je u nedjelju utakmica protiv Grčke u gostima. Možda i najteži protivnik u grupi. Igrali smo s njima na Mediteranskim igrama, malo će bit u izmijenjenom sastavu. Iskusni su, ali mi smo favoriti grupe i idemo već ovaj vikend završit tu priču i osigurat si prvo mjesto u grupi, nadovezao se.

Hrvatska daljnje utakmice igra u nedjelju, 14. kolovoza, u Norveškoj, a Grčka nam dolazi u goste 17. kolovoza. Posljednje utakmica kvalifikacija igra se 20. kolovoza na Cipru.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku igraju Petar Višić, Bernard Bakonji, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak Vidaković, Marko Sedlaček, Tino Hanžić, Filip Šestan, Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Leo Andrić i Marino Marelić. Izbronik je Cedric Enard.