Napokon na domaćem terenu

Odbojkaši započeli pripreme za utakmice Zlatne Europske lige

Reprezentaciji će suparnici biti Ukrajina, Sjeverna Makedonija i Belgija
odbojkaška reprezentacija hrvatske Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija počela je pripreme u Zadru, a uoči tri domaća susreta koja slijede u Zlatnoj Europskoj ligi gdje će suparnici biti Ukrajina, Sjeverna Makedonija i Belgija. Iako se Hrvatska kao domaćin izravno plasirala na Final Four ovog natjecanja, koji se igra 24. i 25. lipnja, domaće utakmice u dvorani Krešimira Ćosića bit će odlična  provjera pred veliko finale.

Nakon odigranih gostujućih susreta i tri poraza u skupini B, prvu uzvratnu utakmicu Zlatne Europske lige u Zadru hrvatski će odbojkaši igrati protiv Ukrajine, u nedjelju, 11. lipnja u 20 sati. Drugi susret ih očekuje sa Sjevernom Makedonijom u srijedu, 14. lipnja, a posljednji protiv Belgije, u nedjelju, 18. lipnja.

– Nakon kratkih priprema u Mariboru i tri gostujuće utakmice, napokon smo u Zadru. Jako smo se dobro osjećali prije dvije godine kad smo boravili ovdje, vjerujem da će tako biti i ovaj put. Imali smo malih problema s ozljedama. Sada smo se momčadi priključili Filip Šestan i ja. Ne bi nas trebala zabrinjavati trenutačna loša forma jer smo dosta kasnije počeli s pripremama za razliku od ostali suparnika, rekao je kapetan Petar Đirlić.

– Direktno smo, kao domaćini, plasirani na Final Four, tako da za sada dobro tempiramo formu za taj najvažniji vikend. Ove nedjelje startamo s domaćim utakmicama protiv Ukrajine, vrlo kvalitetne momčadi. Igrali smo prošlo ljeto s njima tri puta, pobijedili smo ih za treće mjesto. Nadam se da nešto slično možemo ponoviti u Zadru, dodao je Đirlić.

– Reprezentacija nije bila potpuna kada smo igrali prve, gostujuće utakmice. To je bila i vrlo dobra prilika mladim igračima da se pokažu. Nakon povratka u Zadar naš cilj je maksimalno se pripremiti za Final Four. Imamo još tri tjedna i tri utakmice na domaćem terenu. U tom periodu želimo napredovati, istaknuo je izbornik reprezentacije Cedric Enard.

Za hrvatsku reprezentaciju će igrati Petar Višić, Ante Kulušić, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak-Vidaković, Bernard Bakonji, Sven Jakopec, Tino Hanžić, Petar Đirlić, Dominik Brčić, Hrvoje Pervan, Marino Marelić, Tomislav Mitrašinović, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Gabrijel Cvanciger i Filip Šestan.

Hrvatska
Sport