Odbojkaši Mladosti optimistični pred novim europskim ispitima

Odbojkaši će sutra ugostiti Budvansku rivijeru, dok će odbojkašice gostovati kod švicarskog Viteosa

Burno Fantulin/PIXSELL

Odbojakši i odbojkašice zagrebačke Mladosti sutra će pred sobom imati nove europske ispite, odbojkaši će u Domu odbojke od 19 sati ugostiti Budvansku rivijeru u uzvratnom dvoboju 1. pretkola Lige prvaka, dok će odbojkašice od 20 sati gostovati kod Viteosa u švicarskom Neuchatelu u uzvratu 2. pretkola Lige prvakinja.

Prvaci Hrvatske će uz prisustvo publike, koja će imati pravo ulaza u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, pokušati nadoknaditi 2-3 poraz iz prvog susreta u Crnoj Gori otprije tjedan dana, dok je pred našim državnim prvakinjama mnogo teži zadatak s obzirom da su prije tjedan dana izgubile sa 0-3 od švicarskih predstavnica.

– Odradili smo dobar susret u Budvi, rezultatski čak bolji nego li što smo pokazali igrom, jer smo imali tijekom susreta dosta oscilacija. Na neki smo se način i pripremili na to, jer je još nova momčad, novi trener, i treba još vremena i jakih utakmica da stvari sjednu na svoje mjesto. No, i unatoč našim pogreškama tijekom utakmice, mislim da smo izvukli dobar rezultat, i na nama je sada u uzvratu to kapitalizirali i plasirati se u drugi krug kvalifikacija za Ligu prvaka. Ne razmišljamo o ničemu drugom do li o pobjedi, i čvrsto vjerujemo da je možemo i ostvariti, rekao je reprezentativni primač-pucač Ivan Zeljković dodavši i riječ-dvije o suparnicima:

– Budva je ozbiljan klub koji ima iskustva igranja u Ligi prvaka, ali niti oni još nisu sastavili momčad koja bi ulijevala strah u kosti protivnicima, čak mi se čini da su imali prijašnjih sezona kvalitetniji roster. Naravno, ne smijemo ih nikako podcijeniti, oni su pobijedili u prvom susretu, a sada mi tražimo svoj put ka trijumfu. Najbolja bi bila čista pobjeda i tri boda, no i u slučaju pobjede od 3-2 preostaje još uvijek zlatni set kojim se sve može ispraviti. I trener nam je uoči prvog susreta rekao da se u toj utakmici ništa ne rješava, nego tek kod nas doma, u uzvratu. Spremni smo i jedva čekamo utakmicu i priželjkujemo našu pobjedu, nadam se pred što brojnijim našim navijačima čija bi nam podrška jako puno značila.

Usprkos velikom zaostatku, odbojkašice u Švicarsku ne idu s bijelom zastavom, već uvjerene da se može preskočiti i ova prepreka, kao što je u prvom pretkolu zlatnim setom preskočen španjolski prvak Gran Canaria.

– Nije tajna da nismo dobro odigrali prvi susret i svjesni smo toga. Bilo je tu određenih problema u ekipi uoči susreta, zbog kojih nismo bili pravi, no o ozljedama ne želim govoriti sada, kao što nisam ni pred prvu utakmicu. Mi smo u vrlo napornom ritmu, igramo utakmice svaka tri dana, ali to smo i znali i na to se pokušavali pripremiti, iako je to teško, jer se radi o kvalitetno vrlo različitim razinama natjecanja. Idemo se u Švicarsku ‘potući’ s njima, pa što bude. Uvjeren sam da možemo odigrati puno bolju utakmicu nego u Zagrebu, i nadam se da će to biti dovoljno za konačni prolaz. Ovakve utakmice su prava blagodat za našu mladu ekipu, jer na ovom nivou natjecanja se svaka pogreška skupo plaća, i odigravanje europskih utakmica će umnogome pridonijeti njihovom bržem igračkom sazrijevanju, izjavio je trener Mladosti Leonard Barić.