Odaberi svoju omiljenu stazu, sjedni na “bike” i uživaj u Jaski i njenim prirodnim ljepotama!

Aplikacija „Jaska Bike" nudi ti čak 8 različitih ruta kroz prirodu i zanimljivosti Jaske i njene okolice

Grad Jastrebarsko

Obiteljska staza, staza vizura, staza kamena, staza tradicije, staza vode, staza baštine, staza prirode ili staza vina – svaka od njih nudi nešto posebno i zanimljivo svakome avanturistu ili turistu, ali i svima onima koji već sada dobro poznaju Jasku ili pak ovdje oduvijek žive.

Naime, aplikacija Jaska Bike će, uz pomoć vašeg pametnog telefona, sigurno vas voditi kroz 8 zanimljivih ruta različitih karaktera. Pomoću aplikacije, već prije samog puta, možete se pripremiti i saznati o svemu što na toj ruti možete vidjeti, ali i što vas na istoj očekuje.

Prethodno upoznavanje sa sadržajem aplikacije pomoći će vam pri odabiru vaše najbolje staze, a s obzirom na to da su staze precizno tematski odrađene: udaljenost rute, težina rute te previđeno trajanje. Uz pomoć ove aplikacije naučiti ćete i otkriti o bogatstvu jaskanske gastronomije, baštine, tradicijskih elemenata, prirodnih ljepota ili pak pronaći najdraže vino. Aplikacija je potpuno besplatna, a ukoliko ostanete bez interneta i/ili signala, stazu možete pratiti kroz preuzete GPX tragove i prometnu signalizaciju.

Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica kontinuirano ulažu u razvoj cikloturizama. Nakon nabavke električnih bicikala i izgradnje moderne garaže putem koje posjetitelji mogu unajmiti e-bicikle, po gradu i prigradskim naseljima označeno je oko 250 km staza, a sada je izrađena i aplikacija Jaska bike. Uskoro, cikloturiste na navedenim stazama očekuju i nova odmarališta, a kako bi imali prilike dodatno uživati u prirodi.

-Vrijeme je da “zajašite” limenog ljubimca na dva kotača i krenete u istraživanje vaše omiljene staze, ili pak više njih. Odaberi i ti svoju omiljenu stazu!- poručuju iz Jastrebarskog.