Od ponedjeljka sve srednje škole prelaze na online nastavu

Ovo je najbolje moguće rješenje, poručio je ministar Fuchs

Dusko Marušić /PIXSELL

Sve srednje škole u Hrvatskoj od ponedjeljka prelaze na online nastavu, čime se pridružuju srednjim školama u sedam županija koje su to učinile ranije, potvrdio je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Da se ne radi o situaciji prije kraja polugodišta, vjerojatno bi ga odradili do kraja na s nastavom u školama, kazao je i dodao da je donesena odluka da se školski praznici pomaknu do 18. siječnja kako bi se dobio veći period škola u mirovanju.

– Završavamo polugodište unatoč teškom pandemijskom razdoblju na način da ćemo svega tjedan dana prije Badnjaka završiti školska godina i ovo polugodište je imalo puno više nastave nego pošle godine kad djeca zbog štrajka nisu bila u školi duže od 30 dana, bez kakve online nastave ni podrške kod kuće zbog nije postojala.

Nismo ranije završavali polugodište da bismo zaokružili obrazovni proces, ovo je najbolje moguće rješenje, jer broj nastavnih dana ostaje po planu, samo što smo produžili zimske praznike, nadodao je Fuchs.

Također, potvrdio je da će Vlada poštivati dogovor sa sindikatima i od 1. siječnja povećati plaću nastavnicima za četiri posto.