Od jeseni kreće program “Škola za život” u koji su uključene četiri škole iz Zagrebačke županije

U zelinskoj osnovnoj školi Dragutina Domjanića predstavljen je početak programa „Škola za život“. Riječ je o eksperimentalnoj provedbi kurikularne reforme u kojoj će od jeseni sudjelovati 46 osnovnih i 26 srednjih škola s ukupno 8 500 učenika te 1 500 učitelja i profesora.

Budući da je zelinska škola odabrana među 46 osnovnih škola ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara te pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidije Kralj posjetila je zelinsku osmoljetku. Tom prilikom istaknula je kako će učitelji i profesori do jeseni proći edukaciju s domaćim i stranim mentorima.

Kako bi se uopće mogla provesti ova eksperimentalna promjena kurikularne reforme škole će dobiti svu potrebnu opremu, tablete te brzi internet za što će se iz europskih fondova utrošiti oko 200 milijuna kuna.

Uz Osnovnu školu Dragutina Domjanića, u ovaj su projekt s područja Zagrebačke županije uključeni Osnovna škola Milana Langa i Osnovna škola Milke Trnine te Srednja škola Dugo Selo.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sveti Ivan Zelina
Zagrebačka županija