Obnavlja se 2 kilometra ceste u naselju Jezerine

U sanaciju ceste ulaže se 850.000 kuna, a ona povezuje Krašić sa susjednom Vivodinom

Nastavlja se sanacija županijskih i lokalnih cesta, u što Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije ulaže u ovoj godini 21,7 milijuna kuna. U tijeku je obnova 2000 metara ceste u naselju Jezerine. S dinamikom izvođenja radova danas se upoznao župan Stjepan Kožić.

– Ovo je izuzetno bitna prometnica, kako za lokalno stanovništvo, tako i za brendiranje Krašića kao centra vjerskoga turizma, rekao je župan. Podsjetio je na nedostatno financiranje županijskih uprava za ceste, zbog čega je Županija u ovogodišnjem proračunu za sanaciju najoštećenijih županijskih cesta osigurala 5 milijuna kuna.

– Dodatno smo, kroz odjele za poljoprivredu i promet, osigurali 8,2 milijuna kuna za sanaciju nerazvrstanih cesta, od čega je Općina Kašić dobila 400.000 kuna, dodao je župan.

Županijska uprava za cesta planira ove godine obnoviti oko 60 kilometara prometnica i time značajnije poboljšati kvalitetu i sigurnost prometa.

– Od početka godine asfaltirali smo dionice cesta na 32 lokacije diljem županije. No, time se naš plan na završava. Sve do kraja srpnja obnavljat ćemo ceste i presvlačiti ih novim asfaltom, rekao je Tomislav Landeka, ravnatelj ŽUC-a.

U sanaciju ceste u Jezerinama ulaže se 850.000 kuna. Ova cesta povezuje Krašić sa susjednom Vivodinom.

– Hvala Županiji na brizi za ruralna područja. Rijetko koja Županija vodi brigu o manjim mjestima, kao što je Krašić, rekao je načelnik ove općine Josip Petković Fajnik. Kroz dva naredna mjeseca, dodao je, u ovoj će općini, sufinanciranjem Županije, biti asfaltirano i oko 4000 metara nerazvrstanih cesta.

– Županija nam je pomogla i kod uređenja parkirališta u centru Krašića, a koje nam je od velike važnosti za razvoj vjerskoga turizma. Financiranjem Županije izrađen je i Masterplan razvoja vjerskoga turizma. Želja nam je postati svetište Alojzija Stepinca, rekao je Petković Fajnik.