Epilog tragedije kod Bilišana

Obitelj Čeha zalutala u zabranjeni vojni poligon, otac djetetu dopustio da ponese bombu i igra se njome

U eksploziji je smrtno stradalo dijete, dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a jedan muškarac lake tjelesne ozljede
Mjesto u Obrovcu gdje je uslijed eksplozije poginulo devetogodišnje dijete Šime Zelić/PIXSELL

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 46-godišnjim državljaninom Češke kojega se tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, javlja PU zadarska.

Spomenutog se sumnjiči da je po prethodno dogovorenom planu obilaska, u srijedu u poslijepodnevnim satima, u društvu obitelji i prijatelja došao na šire kninsko područje te s djetetom ušao u zabranjeni prostor vojnog poligona. Ondje je djetetu dopustio da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a koje je potom 46-godišnjak stavio u automobil.

Nešto kasnije, zbog kvara na automobilu, zaustavili su vozilo uz cestu na području Bilišana gdje je dijete izvadilo eksplozivno sredstvo koje se u jednom trenutku aktiviralo. U eksploziji je smrtno stradalo dijete, dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a jedan muškarac lake tjelesne ozljede.

Po dovršetku istraživanja, osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku.

Crna kronika
Hrvatska