Novo ruho općinske zgrade u Orlima

Općinska zgrada u Orlima nakon višegodišnjeg čekanja napokon je zasjala punim sjajem. Krajem prošle godine zahvaljujući načelniku Ervinu Vujici stara i već pomalo derutna zgrada zasjala je punim sjajem, postavši pravom ljepoticom. 

Iz nacionalnog fonda za tu je namjenu osigurano 360 tisuća kuna, dok je iz općinskog proračuna izdvojeno dodatnih 130 tisuća kuna kako bi se sav posao mogao obaviti na opće zadovoljstvo. Kompletna zgrada u kojoj se nalazi i ured pošte te nekoliko poslovnih prostora, dobila je novu fasadu po svim energetskim standardima, a izmijenjena je i sva PVC stolarija.

-Ovime drastično smanjujemo troškove, a postavljanjem protuprovalnih rešetki u donjem dijelu zgrade riješili smo i taj gorući problem. Uredili smo i cijeli okoliš oko zgrade gdje više nema zdenca čime smo dobili više prostora za organizaciju manifestacija. Želja nam je imati jedan reprezentativni objekt u koji će i mještani rado dolaziti- ispričao nam je načelnik Ervin Vujica.

Planova za daljnjom energetskom obnovom društvenih domova na području ima, no u svemu tome mali problem predstavljaju neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

-Rješavanje tog problema već smo pokrenuli, trenutno čekamo odluku Ministarstva državne imovine o dodjeli ili rješenju, jer niti jedan od domova na području Općine ne glasi na Općinu Orle. To nam je jako bitno kako bismo te domove mogli prijaviti na projekte obnove i revitalizacije, odnosno energetske obnove- zaključio je Vujica.