Novo navalno vozilo za zagrebačke vatrogasce

Vatrogasna postaja Centar zaprimila je novo navalno vozilo vrijedno 3,5 milijuna kuna
Vatrogasci JVP Zagreb dobili novo vozilo Sanjin Strukić/PIXSELL

Zagrebačka Vatrogasna postaja Centar zaprimila je novo navalno vozilo vrijedno 3,5 milijuna kuna, istaknuo je na primopredaji zapovjednik zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Siniša Jembrih dodavši da će se time povećati opća sigurnost građana.

– To je prvo i osnovno vozilo svake vatrogasne postaje, spasit će puno života i mijenjat će postojeće vozilo koje je staro 17 godina, rekao je Jembrih na primopredaji.

Za navalno vozilo domaćeg proizvođača, 3,5 milijuna kuna izdvojeno je iz sredstava gradskog proračuna, odnosno Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. Opremljeno je najmodernijim dijelovima, opremom za spašavanje u prometnim nesrećama, za spašavanje iz dubine i visine i svu opremu koja je namijenjena gašenju požara, najmodernijom pumpom.

Na primopredaji vozila, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je da ga posebno veseli što je novac iz proračuna otišao u domaću proizvodnju. Najavio je i kako će za blagdane obići sve hitne službe u gradu.

Miljenko Pisk ispred tvrtke Zigeler specijalizirane za proizvodnju vatrogasnih vozila, istaknuo je da oko 75 posto vozila odlaze na izvoz te se proizvode za kinesko, njemačko, španjolsko tržište.

– Imamo 200-njak zaposlenika, godišnje proizvodimo između 110 – 140 vatrogasnih vozila. Radimo s najkvalitetnijim i najboljim materijalima na tržištu, a proizvodimo ih prema potrebama vatrogasaca, rekao je Pisk dodavši da tvrtka djeluje na dvije lokacije, među kojima je i ona na zagrebačkom Žitnjaku.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska