NOVI NATJEČAJ ZA KUPNJU STEONIH JUNICA – Na raspolaganju je 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za kupovinu steonih junica vrijedan 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za kupovinu steonih junica vrijedan 20 milijuna kuna. Potpora će se dodjeljivati za sufinanciranje troška kupovine minimalno tri grla. Iznos potpore ograničen je na maksimalnih 30 tisuća kuna, a poziv je otvoren do 8. srpnja.

Potpora za kupovinu steonih junica namijenjena je poljoprivrednicima koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika, a koji na svom poljoprivrednom gospodarstvu drže krave te ih koriste u proizvodnji mlijeka.

-Na prošlogodišnji javni poziv iz Programa potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva potporu je ostvarilo 669 poljoprivrednika od kojih je čak 305 mlađe od 41 godinu. Namjera nam je obnoviti stočni fond i povećati broj krava u Hrvatskoj , a što je osnovni preduvjet za povećanje proizvodnje mlijeka i mesa na hrvatskim farmama– izjavio je ministar, Tomislav Tolušić.

Program potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva za razdoblje od 2018. do 2020. godine sastoji se od dvije mjere „Potpora za kupovinu steonih junica“ i „Potpora za gubitak prihoda u uzgoju rasplodnih junica“. U tri godine provođenja Programa poljoprivrednicima će biti dodijeljeno 195 milijuna kuna bespovratnih sredstava.