Novi investitori iskazali namjeru za dolaskom u Poslovnu zonu K-3 Božjakovina

Općina je nakon što je dobila pisma namjere, učinila korak prema raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta
DSC_5228

Pod predsjedanjem Stjepana Vinojčića održana je prva ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća Brckovljani. Dnevni red vijećnici su odradili za svega 20-ak minuta, a sve odluke donijete su jednoglasno. Među najvažnijima svakako je Odluka o početku prodaje zemljišta u Poslovnoj zoni K-3 Božjakovina, čime je Općina nakon što je dobila pisma namjere, učinila korak prema raspisivanju natječaja.

-Dobili smo dva pisma namjere, jer dva poslovna subjekta svoje poslovanje žele nastaviti u našoj općini. Mi smo donijeli odluku o početku prodaje zemljišta te se nadamo kako će te tvrtke kupiti zemljišta za koja su iskazala interes. Sada kreće u raspisivanje natječaja i nadamo se kako ćemo uskoro imati nove investitore u našoj zoni- kazao je načelnik Tihomir Đuras.

Općina pristupa Turističkoj zajednici Posavine i Prigorja

Vijećnici su također podržali Odluku o pristupanju Općine Turističkoj zajednici Posavine i Prigorja, u koju su uz Brckovljane uključene i općine Rugvica i Orle.

-Moram istaknuti kako je to jedna krasna ideja koja je urodila plodom zajedničkom suradnjom ove tri općine koje imaju jako dobru suradnju. Nadamo se kako ćemo imati kvalitetnu Turističku zajednicu koja će oplemeniti cijeli ovaj kraj odličnim projektima- naglasio je Đuras.

Sufinanciranje prijevoza polaznika Osnovne glazbene škole Dugo Selo

Na sjednici je donijeta i Odluka o sufinanciranju prijevoza polaznika Osnovne škole Dugo Selo, čime je Općina još jednom pokazala socijalnu osjetljivost spram potreba svojih mještana.

-Glazbena škola Dugo Seo jako je uspješna i nju polazi dosta polaznika s našeg područja. Vjerujem kako ćemo ovom mjerom pomoći našim učenicima, ali i roditeljima- poručio je načelnik.

 

Brckovljani
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija