Novi europski poraz PPD Zagreba

Zagreb je doživio i drugi poraz u ovogodišnjoj Ligi prvaka, u kojoj su zadnju pobjedu ubilježili u veljači 2020. godine

Jurica Galovic/PIXSELL

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u dvoboju drugog kola Lige prvaka u Mađarskoj od Pick Szegeda s 30:21.

Zagreb je doživio i drugi poraz u ovogodišnjoj Ligi prvaka, u kojoj su zadnju pobjedu ubilježili u veljači 2020. godine, a prošlu sezonu završili s omjerom 0-14. Bio je to i deseti uzastopni poraz PPD Zagreba od Pick Szegeda, mađarskog prvaka i jedne od najjačih europskih ekipa.

Ivica Obrvan je na teško gostovanje poveo tek 16 igrača, dok su u Zagrebu ostali od ranije ozlijeđeni Matej Hrstić, Zvonimir Srna i Filip Perić, kao i mladi Matej Mandić, Paolo Kraljević, Adin Faljić i rekonvalescent Valentino Ravnić.

Nakon vrlo dobrog izdanja u obrani u prvom dijelu, kada je PPD primio svega deset golova, u drugom dijelu su Mađari utrpali dvostruko više. U redovima hrvatskog prvaka prednjačili su s po četiri gola Edin Klis i Filip Vistorop. Dino Slavić imao je šest, a Filip Ivić jednu obranu.

Kod Szegeda zbog ozljeda nije bilo tek hrvatskog rukometnog reprezentativca Luke Stepančića, a odlično je branio bivši reprezentativni vratar Mile Alilović s 12 obrana. Najbolji u redovima pobjednika bila su krila Mario Šoštarić i Sebastian Frimmel sa sedam, odnosno šest postignutih pogodaka.