Od ponedjeljka u trenažnom procesu

Nogometaši Lukavca započeli s pripremama. Gligora: Predat ćemo zahtjev za licencom, no rezultatskog imperativa nemamo

O novostima u najugodnijem iznenađenju 3. NL Centar porazgovarali smo sa sportskim direktorom Tomislavom Gligorom
DSC_7939

Nogometaši Lukavca s prvim radnom danom u ovom tjednu započeli su s pripremama za proljetni nastavak prvenstva. Jesenas su Lukavčani bili jedno od ugodnijih iznenađenja lige, zauzevši četvrto mjesto s jednakim brojem bodova kao i Lučko na trećem mjestu. Oba kluba sakupila su 31 bod, pet manje od vodeće Segeste, dok se između njih ugurao Maksimir koji ima 32 boda.

-Nekih većih, dramatičnih novosti glede seniorske momčadi nema. Sve ide svojim tokom. Okosnica momčadi nam je ostala, očekuju se tri do četiri korekcije unutar ekipe. Na vrijeme smo krenuli s pripremama i vjerujem kako će biti bolje odrađene nego ljetos, kada smo se kasno ekipirali. Čekamo povratak ozlijeđenog Cimeše i onda će to biti onak kak smo si zamislili- kaže nam sportski direktor Lukavca, Tomislav Gligora, koji još uvijek snima tržište glede novih igrača.

-Potrebno je napravili balans jer mi u zadnjoj liniji imamo šest igrača, što je jako tanko, dok primjerice imamo sedam veznih igrača i šest napadača. Moramo pronaći lijevog bočnog, to nam je prioritet i pregovori s potencijalnim igračima su u tijeku. Ono što još tražimo je zadnji vezni i jedno krilo- otkrio nam je Gligora.

Tijekom pripremnog perioda NK Lukavec će odigrati i šest pripremnih utakmica; Hrvatski dragovoljac (20. siječanj), Dugo Selo (27. siječanj), Krka Novo Mesto (3. veljače), Brežice (10. veljače), Radnik Križevci i HAŠK (17. veljače) te Vrapče (24. veljače).

-Prva dva tjedna priprema trenira se svaki dan, samo je nedjelja slobodna, dok su subotom utakmice. Ciljano smo išli na jake utakmice, jer želimo napredovati, a osim toga očekuje nas težak ulazak u prvenstvo gdje u prva tri kola imamo tri izuzetno zahtjevna protivnika, Maksimir, Zagorec i Segestu i za to se moramo jako dobro pripremiti- govori nam dalje naš sugovornik i otkriva kako će klub predati licencu za višu ligu.

-To nije nikakav imperativ, već naprotiv klubovi iz viših rangova nude se za suradnju. Ako nam se poklopi svih pet elemenata mi od toga ne bi bježali, no to nije imperativ. Naš cilj je uoči početka sezone bio ostanak u ligi i kako što prije sakupiti 42 boda, koji su garancija ostanka.Mi smo sada blizu toga- nastavio je razgovor sportski direktor Nogometnog kluba Lukavec.

Jesenske igre sve su ugodno iznenadile, no ako se pogleda igrački kadar s kojim je klub ušao u prvenstvo (Anić, braća Grozdek, Rašić, Zenko, Vukman, Grdenić) tada rezultat i nije iznenađenje.

-Budući da smo se kasno ekipirali, u prvenstvo smo ušli na “pola”, a to se osjetilo na utakmici u Krapini. Tada nismo bili spremni igrati u ritmu subota, srijeda, subota. Jedina žal su tri domaća “iksa”, da smo tu nešto više odradili, pogotovo protiv Obreža bili bi u još boljoj poziciji. No, bez obzira na to mi smo zadovoljni, jer ovo je najbolji rezultat našeg kluba u povijesti- naglašava Gligora, koji se i ovim putem zahvalio Gradu Velikoj Gorici na ulaganju u klupsku infrastrukturu.

-Zaista imamo fenomenalne uvjete, no tu ne stajemo, jer smo pokrenuli formalnu proceduru za manji teren s umjetnom travom dimenzija 55×45 metara. Uspijemo li u tome, onda nam još jedino preostaje da gornji kat stavimo u funkciju na ovaj ili onaj način, kako bi klub imao nekih prihoda od toga. Jedini problem nam je teren, gdje je struktura tla takva da imamo određenih problema kada padne veća količina kiše-kaže nam Gligora i otkriva kako se unutar klupske uprave očekuju određena osvježenja, koja će biti obznanjena na skorašnjoj Skupštini kluba.

-S ovim ekipom niti u višem rangu mi ne bi imali problema oko ostanka. U to smo uvjereni, samo je potrebno podići fizičku spremnost za 10 do 15 posto, jer mi imamo igrače koji su igrali ozbiljne rangove, a nisu prestari, jer većina naših igrača je od 19 do 25 godina- zaključio je razgovor sportski direktor NK Lukavca Tomislav Gligora.

 

Intervju
Sport
Velika Gorica