NK Udarnik je prošlost, sadašnjost je NK Kurilovec

DSC_3725

U godini u kojoj je trebao proslaviti sedamdeset godina neprekidnog rada, sportskom ponosu Kurilovca, Nogometnom klubu Udarnik na subotnjoj je skupštini koja je održana u prepunoj Gasilani, na inicijativu Izvršnog odbora kojim je predsjedao Filip Gabelica promijenjeno ime. 

Nogometni klub Udarnik koji je pod tim imenom djelovao od 1948. godine na ponos i čast svoga mjesta, danas je tek dio povijest o kojoj će se pričati. Sadašnjost je NK Kurilovec za što se odlučila tek šačica delegata koje je odredio Izvršni odbor prema rajonima.

-Po kojim kriterijima ste odredili tko ima, a tko nema pravo glasa- moglo se čuti već za vrijeme usvajanje dnevnog reda gdje su se počela lomiti koplja.

Pravovaljanog odgovora nije bilo. Logično bi bilo da svaki rajon odabere svoje delegate koji će ga zastupati. Ovako po unaprijed predviđenom scenariju u kojem se znalo kako postoji dovoljno ruku za promjenom imena ova je odluka provedena u djelo.

Bezuspješno su Josip Mučnjak i Mario Zdelar pozivali otkupljenje da dobro razmisle o ovoj odluci, no nažalost njihovi pozivi nisu pali na plodno tlo. 28 delegata podiglo je ruku za promjenom imena, dok je petero njih bilo protiv. Dvanaest se delegata svojim neizjašnjavanjem poslalo je jasnu poruku što misli o ovome. Nezadovoljni članovi Skupštine, poslije provedbe odluke u djelo napustili su razočarani Gasilanu.

Promjena predsjednika pala u drugi plan

Vrlo često su svi kurilovečki zapisi završavali izjavom predsjednika Franceka Odrčića „Razmeš ti mene, nas zutra ne bu, a Udarnik bu tu navek“. I bio je sve do subote, 27. siječnja kada mu je ime promijenjeno u NK Kurilovec. Udarnik kojim su se Kurilovčani, koji su velikim dijelom bili protiv ove promjene imena zauzvrat ostaje tek činjenica kako Sportski centar nosi ime Udarnik.

Pomalo u sjeni promjene imena dogodila se i promjena na čelnom mjestu kluba gdje je punu podršku dobio Daniel Gorenc. Nažalost, dosadašnjeg predsjednika Filipa Gabelicu koji je napravio puno dobrih i pozitivnih stvari za klub (sportski rezultati, infrastruktura, teren s umjetnom travom), neće pamtiti po tome, već po promjeni imena.