Odustali od Treće lige

NK Lukavec na novom početku, u srijedu izvanredna izborna skupština

Dvojac glavnih operativaca predsjednik Goran Guteša i sportski direktor Tomislav Gligora odlučili su se povući iz kluba
DSC_1623-1280×853.jpg

Završetkom najuspješnije trećeligaške sezone i osvajanjem Kupa Nogometnog saveza Velike Gorice malo tko je u Turopolju mogao zamisliti da će Lukavec upasti u upravljačku krizu. Goran Guteša i Tomislav Gligora odlučili su se povući o ostaviti sve u klubu na cjedilu. Dvojac uz koji je klub dotaknuo vrh, a vrhunac je bila organizacija utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, odlučio je preko noći reći dosta i krenuti svojim putem.

U posljednja dva tjedna u Lukavcu je vladala neizvjesnost. Odustajanjem glavnih operativaca i osoba koje su svojim umijećem pridonosila i određena financijska sredstva svima u Lukavcu bilo je jasno kako klub teško da može nastaviti egzistirati u 3. NL Centar. Kako nas je obavijestio dobro obaviješteni izvor iz kluba Lukavec će u sezoni 2024./2025. igrati u Premijer ligi Zagrebačke županije (današnja Jedinstvena županijska liga).

Sadašnja momčad već se rasula, Zenko i Rašić pojačali su Tigar iz Svete Nedelje, dok su ostali igrači krenuli u potragu za novim sredinama. Sav teret slaganja buduće momčadi sada je na kapetanu i legendi kluba Marku Grdeniću koji je s Lukavcem prošao sve od 1. ŽNL do Treće lige. Tko će uz njega nositi dres Lukavca u sljedećoj sezoni bit će poznato kroz dogledno vrijeme.

Prije toga je potrebno je izabrati novo vodstvo kluba, što će biti učinjeno u srijedu, 3. srpnja za kada je zakazana izvanredna izborna skupština, koju je sazvao tajnik kluba Zvonko Sedmak.

Sport
Velika Gorica