Treba vam samo dva sastojka

Niste pretjerani ljubitelj kupusa? Ovaj recept će vas natjerati da se predomislite

Čak i najomraženije povrće može se pretvoriti u ukusno jelo uz prave kulinarske tehnike
white-cabbage-1393859_1280

Kupus je povrće koje ili volite ili mrzite. No uz pomoć kulinarskog stručnjaka, ovo skromno povrće možete pretvoriti u jelo kojem je teško odoljeti. Kupus je povrće koje često izaziva suprotstavljena mišljenja, poput Marmitea: ili ga obožavate ili ga ne možete smisliti. Takvo mišljenje obično proizlazi iz njegova jakog mirisa, blagog okusa i kašaste teksture kada se prekuha.

Međutim, čak i najomraženije povrće može se pretvoriti u ukusno jelo uz prave kulinarske tehnike; postoje načini pripreme kupusa koji nadilaze obično kuhanje i koji mogu poboljšati njegov okus. Recept koji bi vam mogao promijeniti mišljenje o kupusu dolazi od kulinarskog stručnjaka s Downshiftologyja, koji je podijelio jednostavan trik koristeći samo dva sastojka – pretvarajući ovo skromno povrće u slasno, aromatično jelo puno okusa u svega 20 minuta, prenosi N1.

Sastojci:

– Jedna velika glavica zelenog kupusa (teška u odnosu na svoju veličinu, s čvrsto zbijenim listovima)
– Jedan luk
– Češnjevi češnjaka (po želji)
– Ghee (može i maslac ili ulje)

Kada je riječ o korištenju gheeja, kulinarski stručnjak objašnjava:

-Kuhanje s gheejem je moj prvi izbor. Za razliku od maslaca, koji se lako može zapaliti kad se predugo sotira, ili maslinovog ulja, koje nema onaj slatkast, bogat okus, ghee nudi najbolje od oba svijeta.

– Neki vole miješati maslac i ulje kako bi podigli točku dimljenja, ali iskreno, ghee sam po sebi odlično obavlja posao – stabilan je na visokim temperaturama i daje ukusan, maslačasti okus.

Gastro
Hrvatska