NIKAD VIŠE ZARAŽENIH: Doznajte kakvo je stanje po županijama

Hrvatska zbraja novooboljele

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je zabilježeno 337 novozaraženih, a testirano je više od 1500 uzoraka.

U Sisačko-moslavačkoj županiji osam je novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19. Riječ je o tri osobe s područja Siska i dvije s područja Popovače te po jednoj osobi s područja Kutine, Petrinje i Topuskog.

Na području Zagrebačke županije potvrđena je zaraza koronom za još 73 osobe, dok su u istom razdoblju ozdravile 43 osobe, pa je trenutno aktivno 867 slučajeva.

Novih 29 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Karlovačkoj županiji u zadnja 24 sata, a od početka epidemije zaraženo je 717 osoba.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 33 su nova slučaja zaraze koronavirusom, pri čemu je 30 novooboljelih vezano uz bjelovarsku bolnicu. Riječ je o devet zdravstvenih djelatnika i 21 pacijentu koji se nalaze na liječenju u Općoj bolnici Bjelovar, a preostale tri su s daruvarskog područja.

Nova 44 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Koprivničko-križevačkoj županiji, a među njima je i 15 osoba iz križevačkog Doma za starije i teško bolesne osobe.

ISTRA I PRIMORJE 

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 63 osobe, a testirano je 619 uzoraka. Ozdravilo je 12 osoba, pa je u toj županiji sada aktivno 246 slučajeva Covida-19.

Novih 17 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Istarska županija, a 12 novozaraženih su epidemiološki uvezeni slučajevi iz Rijeke, Zagreba, Slavonije i Splita.

Novih deset osoba zaraženih koronavirusom bilježi Ličko-senjska županija, gdje je umrla jedna covid pozitivna osoba. Među novooboljelima, osam ih je iz Gospića te po jedno iz Otočca i Senja.

SLAVONIJA 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirano je 26 novooboljelih od Covida-19. Koronavirusom zaraženo je pet osoba iz Vinkovaca, četiri iz Tovarnika, po tri osobe iz Vukovara, Iloka i Štitara te po jedna novozaražena osoba iz Antina, Borova, Županje, Svinjarevaca, Starih Jankovaca i Orolika te dvije osobe s boravištem izvan te županije.

Na području Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus kod 87 osoba. Najviše novopozitivnih je s područja Osijeka – njih 42, od čega je iz Osijeka 28, a ostali su iz prigradskih naselja – iz Josipovca i Višnjevca po pet osoba, troje iz Tenje i jedna iz Briješća, slijede Đakovo s deset novopozitivnih osoba te Bistrinci sa šest i Belišće sa četiri. Po dvije novooboljele osobe imaju Antunovac, Bilje, Brezik Našički, Ernestinovo, Gašinci, Ivanovac, Našice i Valpovo, a po jednu Aljmaš, Bijelo Brdo, Čepin, Dragotin, Kopačevo, Laslovo, Podravski Podgajci, Strizivojna i Satnica Đakovačka.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o čak 29 novooboljelih od covida-19, a Stožer Požeško-slavonske županije o sedam slučajeva na njihovom području.

DALMACIJA

Za 27 novih osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a 14 osoba je izliječeno. Zaraženo je 10 muških i 12 ženskih osoba iz Dubrovnika, a njih 13 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Na području Zadarske županije 18 je novih koronavirusom zaraženih osoba. Novooboljeli su većinom mlađe i srednje životne dobi, u Zadru ih je 11, u Sv. Filipu i Jakovu i Škabrnji po dvoje te po jedna osoba u Pagu, Privlaci i Starigradu.

Još jedan rekord u broju oboljelih od koronavirusa srušila je Splitsko-dalmatinska županija koja u posljednja 24 sata ima 177 novooboljelih.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji 70 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna je tvrtka obustavila rad na dva tjedna, kao i jedan dječji vrtić, dok je zbog zaraženih još jedna srednja škola prešla na online nastavu.

U Međimurskoj županiji 85 je novih zaraženih koronavirusom.

Od ponedjeljka u 14 sati do danas u Krapinsko-zagorskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je za nove 24 osobe. Po četvero novozaraženih je s područja gradova Donje Stubice i Krapine te općine Marija Bistrica, troje iz Krapinskih Toplica, a dvoje iz Desinića. Po jedna zaražena osoba je s područja gradova Pregrade i Zlatara te općina Bedekovčina, Kumrovec, Mače, Radoboj i Zlatar Bistrica.