Skjern porazio Nexe

Nexe u Danskoj doživio prvi poraz u Europskoj ligi

Bila je to utakmica u kojoj momčad Branka Tamšea ni u jednom trenutku nije došla do vodstva, a samo dvaput je uspjela izjednačiti
Našice: EHF Europska liga, grupna faza 1. kolo, RK Nexe – Skjern Handbold Borna Jaksic/PIXSELL

Rukometaši Nexea doživjeli su prvi poraz u skupini Europske lige. Bolji od Našičana bio je danski Skjern koji je u dvoboju 5. kola slavio s 33-30. Bila je to utakmica u kojoj momčad Branka Tamšea ni u jednom trenutku nije došla do vodstva, a samo dvaput je uspjela izjednačiti (4-4, 10-10).

Prednost Danaca je varirala od jednog do pet pogodaka, a Nexe je najbliže preokretu došao nakon niza sjajnih obrana Dominika Kuzmanovića u drugom poluvremenu, kad su Našičani smanjili zaostatak na 29-28 i imali napad za izjednačenje. Pokušao je tada upravo Kuzmanović izjednačiti šutom s gola na gol, ali je njegov pokušaj bio neprecizan. Skjern je potom s tri uzastopna pogotka došao do prednosti 32-28 i zapečatio pobjedu.

Fahrudin Melić je sa sedam golova predvodio strijelce Nexea, Predrag Vojin je postigao pet pogodaka, a po četiri su zabili Lovro Jotić i Manuel Štrlek. Dominik Kuzmanović je imao čak 18 obrana. Najbolji strijelac utakmice bio je Portugalac Joaquim Rebelo s devet pogodaka, a sedam ih je za Skjern postigao Alfred Jonsson.

Nakon pet kola Nexe i Skjern su na prva dva mjesta u skupini s po osam bodova, čime su osigurali plasman u osminu finala Europske lige. U zadnjem kolu Nexe će još jednom gostovati, kod portugalske ABC Brage, a dvoboj je na rasporedu 5. prosinca.

Hrvatska
Sport