Nenad Jakšić: Odluke ne donosimo samoinicijativno, jer bi to izazvalo nepotrebnu zbunjenost i nervozu

Donošenjem odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožer civilne zaštite Općine Rugvica stavljen je djelovanje. Na čelu mu je zamjenik načelnika Nenad Jakšić, koji nas je izvijestio kako je do sada odrađeno nekoliko sjednica, a odluke koje donosi Nacionalni stožer provode se u djelo.

-Članovi stožera neprekidno održavaju komunikaciju, kako bi sve odluke doprle do što većeg broja naših mještana. Ono što je važno je da mi odluke ne donosimo samoinicijativno, jer bi to izazvalo nepotrebnu zbunjenost i nervozu kod naših mještana- rekao nam je načelnik Stožera Nenad Jakšić.

Kao i u svim ostalim sredinama, i na području općine zatvorena su sva sportska i dječja igrališta, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja koronavirusa.

-Igrališta smo temeljem odluke Nacionalnog stožera ogradili te se njima ne može pristupiti. Također, s obzirom na nove odluke koncesionara za obavljanje pogrebnih usluga upoznali smo sa svim mjerama koje su stupile na snagu- istaknuo je Jakšić, zahvalivši se mještanima što poštuje sve odredbe.

-Ovom prilikom zahvaljujem se i Mladima Rugvice koji su se odmah stavili na raspolaganje te organizirano uz pomoć koordinatora djeluju po potrebi. Još jednom apeliram na sve da pripaze na sebe, ali i na naše starije. Ponovit ću poruku koju slušamo stalno ovih dana, ostanimo doma i tako pridonesimo tome da ova situacija što prije prođe- zaključio je Jakšić.