NENAD GRAČAN, izbornik ženske nogometne reprezentacije: Djevojke su zaslužile ovu pobjedu

Hrvatske nogometne reprezentativke svladale su s 4-0 Moldaviju u Puli
nenad gračan Srećko Niketić/PIXSELL

Hrvatske nogometne reprezentativke svladale su s uvjerljivih 4-0 Moldaviju u Puli, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, čime su ostvarile prvu pobjedu u skupini G.

Prije ovog susreta Hrvatska je upisala četiri poraza i jedan remi, ali bez postignutog pogotka, no “procurilo” je u susretu protiv Moldavki.

– Prvo želim čestitati djevojkama, jer su zaslužile ovakvu utakmicu i da postignu ovoliki broj pogodaka. Naravno da smo zadovoljni, jer su obje utakmice otkako sam izbornik, protiv Litve i Moldavije, odigrale dobro. Protiv Litve nije bilo sreće pa nisu zabile, ali vratilo nam se u ovom dvoboju. Najvažnije je u ovom trenutku da djevojke vrate samopouzdanje, komentirao je za HNTV izbornik hrvatskih igračica Nenad Gračan.

Dugogodišnji izbornik muške U-21 reprezentacije te ranije trener Rijeke, Hajduka, Dinama i Osijeka na ovu je dužnost došao prije ogleda protiv Litve.

– Naravno da je ovo i novi izazov za mene. Nova je situacija, ali mislim da smo svi zajedno dobro odradili taj start. Puno smo pričali, trenirali, djevojke su mlade i talentirane. Vole nogomet i na njima je da shvate da imaju punu podršku. Moraju samo razmišljati o nogometu.

Jedan od četiri pogotka protiv Moldavije dala je Iva Landeka, kapetanica Hrvatske, koja je nakon premijerne pobjede u skupini rekla.

– Zadovoljne smo zbog tri boda i zbog velikog broja golova. Dogodilo nam se tako nešto nakon dužeg posta i jako je bilo važno sebi dokazati da možemo. No, naravno da i dalje ima mjesta za napredak. Ne smijemo se previše zanositi ovom pobjedom i previše je uveličavati zbog kvalitete naših suparnica. Novi izbornik? Prerano je govoriti, ali svojom je pojavom donio mirnoću. Djevojke imaju veliki respekt prema njemu, sluša se svaka njegova riječ i uvjerene smo da ćemo puno naučiti iz te suradnje.

Hrvatska
Sport