Nenad Črnko: Vjerujem kako možemo otići stepenicu gore

Uoči jučerašnjeg prijateljskog dvoboja između HNK Gorice i FK Inđije porazgovarali smo s čelnim čovjekom HNK Gorice, Nenadom Črnkom, kojim nam je otkrio kakve su ovogodišnje ambicije, pošto je rezultatska ljestvica lani bila jako visoka. Osim toga, dotaknuli smo se i teme ulaganja u stadionsku infrastrukturu, gdje su i ovog ljeta zahvaljujući Gradu uložena značajna sredstva, kako bi se Gradska stadion još malo ušminkao uoči subotnjeg dolaska Intera.

-Znali smo i sami kad smo iznenadili prošlosezonskim rezultatom da će ova sezona biti puno teža. Prvo mi trebamo ući su sezonu sto posto i tada se nikoga ne trebamo bojati, jer i lani smo pokazali da se možemo nositi sa svim momčadima. S obzirom na činjenicu da nam je ostalo 85 posto igrača mislim da će ove sezone sve ovisiti isključivo o nama, ali isto tako činjenica je da su nas lani mnogi podcijenili, tako da smo neke utakmice dobili i na toj razini podcjenjivanja druge strane, tako da ćemo morati uložiti više napora da postignemo zacrtani cilj. Naš se cilj zna a to je oduvijek bilo da budemo bolji nego prethodne sezone- započeo je razgovor predsjednik Črnko.

Tijekom ljeta Goricu su pojačali tek Maks Juraj Ćelić, Matthew Steenwoorden te Hrvoje Babec, planira li se možda još pokoje novo ime u svlačionici trenera Sergeja Jakirovića.

Bili smo svjesni kako moramo pojačavati zadnju liniju i desni bok. U skautiranju smo još dvojice-trojice igrača, tako da još uvijek nismo zaključi prijelazni rok. Razmišljamo da dovedemo još pokoje pojačanje, kako bi bili mirni, ako nam ode netko od igrača. Sigurno je kako će se do 31. kolovoza dogoditi još neki transfer s naše strane.

I ovo ljeto donijelo je nova ulaganja u stadionsku infrastrukturu, gdje je uređena soba za VAR, VIP salon, soba za liječnika, ali i dodatni komfor na stadionu.

Naš je plan da u sljedeće dvije godine dovedemo stadion do razine četiri zvjezdice. Za četiri zvjezdice falit će nam kapacitet od 8 tisuća gledatelja, ali sve ovo ostalo od hospitalityja, VIP-a, sjedalica te novih klupa za igrače gdje će na klupi moći biti 23 igrača mi ćemo sve zadovoljiti. Očekujem kako će do reprezentativne stanke i taj segment biti gotov.

Prvi gost Gradskog stadiona u subotu od 21 sata je Inter.

Vjerujem kako svi naši gledatelji i simpatizeri sa strane jedva čekaju početak prvenstva. Bez obzira tko bio protivnik na startu, početak prvenstva uvijek je najteži. Definitivno nas očekuje teška utakmica. Vjerujem kako uz podršku navijača možemo do pobjede, što nam je jako bitno, jer prva dva kola igramo doma, nakon čega nas čeka velika četvorka hrvatskog nogometa. Svi znamo tko je favorit u tim utakmicama i zbog toga je važno da na domaćem terenu ušićarimo što je moguće više.

I za kraj kako čelni čovjek vidi rasplet ovogodišnjeg prvenstva? 

Ja ću uvijek reći da za mene kao predsjednika kluba prvenstveno cilj da u prvoj fazi izbjegnemo potrese i osiguramo ostanak. Ova momčad definitivno ima potencijala, i to ću reći igračima. Moja ambicija je uvijek da u svakoj utakmici svakog pobijedim, tako da vjerujem da možemo ponoviti rezultat od prošle sezone, a ja osobno smatram da možemo otići i stepenicu gore.