Nastavlja se toplinski val

Nema kraja vrućinama, temperature idu i do 36 stupnjeva

Vrhunac toplindkog vala bit će u petak
Zagreb: Vruć ljetni dan u centru grada Lovro Domitrovic/PIXSELL

Nastavlja se pritjecanje još toplijeg zraka iz južnijih područja. Zbog toga će iz dana u dan ovoga tjedna na snazi biti sve veći stupanj upozorenja na toplinski val koji može ostaviti negativne posljedice na zdravlje.

Tjedan je na kopnu počeo pretežno sunčanim i u mnogim krajevima vrućim vremenom, a tako će se i nastaviti. Naime, pravi ljetni ugođaj uz pretežno sunčano i postupno sve toplije, posvuda i vruće, nakratko može poremetiti poneki lokalni pljusak, za što je vjerojatnost veća od utorka do četvrtka.

U središnjoj Hrvatskoj očekuju se najviše temperature između 32 i 35. Prevladavat će sunčano, a uz umjeren razvoj oblaka mala je vjerojatnost za poneki poslijepodnevni pljusak.

Veća vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu sutra poslijepodne je u Gorskoj Hrvatskoj, dok će prijepodne prevladavati sunčano.

I u nastavku tjedna nastavak ljetne vrućine uz još jedan toplinski val čiji će vrhunac biti u petak. Prevladavat će sunčano, a uz razvoj oblaka mjestimičnih pljuskova može biti u srijedu i četvrtak.

 

Hrvatska
Vremenska prognoza