NASTAVLJENI RADOVI NA ŽUPNOM DVORU U ROZGI – U tijeku su unutarnji radovi

Stari župni dvor u Rozgi, poprimio je svoje nekadašnje konture. Dvor je podignut i stavljen pod krov, a u tijeku su radovi četvrte faze koji se odvijaju prema planu. Trenutno se tako grade podovi unutar objekta, postavljene su drvene stepenice, balkon s ogradom te ulazne stepenice.

-Radove smo u ovoj fazo fokusirali na radove u prizemlju i katu, te na balkonu i ulaznom trijemu- otkrio nam je načelnik Marin Štritof.

Ove godine u radove je utrošeno oko 230 tisuća kuna, a pomoć je kao i u minulim fazama stigla i od Ministarstva kulture koje je dalo 200 kuna.

-Nastavak radova, dakako uz pomoć Ministarstva očekujemo sljedeće godine. Ono što nas očekuje su radovi na drvenoj stolariji, žbukanje kao što se radilo u to vrijeme. Radovi će zasigurno potrajati još dvije do tri godine, jer nas očekuje dosta finalnih radova- kazao nam je načelnik Marin Štritof.

Završetkom svih radova i stavljanjem župnog dvora u potpunu funkciju, Općina će dobiti i jednu lijepu turističku atrakciju, koja će se sjajno nadopuniti uz brežuljke na kojima se sve veći broj ljudi odlučuje na stvaranje sadržaja, kojima se doprinosi stvaranju turističke ponude.