Nastavljena sezona Plazma Sportskih igara mladih

U Hrvatskoj, nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je u siječnju Coca-Cola Cup turnirima u nogometu, rukometu i Kinder turniru u košarci, dok su u ožujku održane Turneje radosti u šest gradova, sportsko-edukativna događanja u kojima se djeca natječu u graničaru i atletici i bore za plasman na državnu završnicu

Nakon stanke u ožujku mnogobrojne manifestacije i turniri otkazani su i prebačeni na sljedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja nastavila svoju sezonu.

-Nakon pauze uzrokovane koronavirusom veseli me opet vidjeti djecu kako nastupaju, također sam prezadovoljan vidjevši koliko su djeci Igre nedostajale. Igre ćemo svakako dovesti do samog kraja, odradit ćemo sva natjecanja pa i samo finalno natjecanje u Splitu i nadam se međunarodno finale. Želim pohvaliti Vladu koja je i pokrovitelj Plazma Sportskih igara mladih, posebno bih istaknuo suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova na čelu s ministrom Božinovićem koji je i na čelu Nacionalnog stožera. Zahvaljujuć tome, kao i cijela Hrvatska imali smo pravovremene informacije. Nadamo se da će mjere popuštanja iz dana u dan biti sve veće kako bi i roditelji mogli doći gledati svoju djecu, zajedno s prijateljima djece koja nastupaju- istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Nogometni klub Mladost iz Petrinje ugostila je tako najbolje mlade nogometaše iz Sisačko-moslavačke županije, a Coca-Cola Cup turnir otvorili su Davor Ivić, predsjednik Nogometnog saveza Sisačko- moslavačke županije i predstavnici Grada Petrinje, dok je plamen Igara u subotu upaljen u parku Eugena Kvaternika u Bjelovaru.

Sve Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih imaju i edukativan karakter, tako da su u Bjelovaru najmlađi stanovnici grada sudjelovali i u edukativnoj kampanji koju Igre provode u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova.

Natjecanja u sklopu Igara nastavit će se ovaj tjedan diljem Hrvatske, dok će svečano otvaranje Igara biti 12. lipnja u Prelogu.