Nakon dvije godine vraća se međunarodni atletski supermaraton “Od Kaptola do Kaptola”

Riječ je o najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj
od kaptola do kaptola

Nakon dvije godine pauze, 100-tinjak trkača okušat će se u najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj – 45. međunarodnom atletskom supermaratonu “Od Kaptola do Kaptola”, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostoru Zagrebačke županije.

Supermaraton dužine 61 kilometra i 350 metara trči se u nedjelju 27. ožujka, start je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, cilj u Čazmi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a najveći dio trase prolazi kroz Zagrebačku županiju koja je i tradicionalni pokrovitelj ovog sportskog događaja.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec istaknuo je da se radi o manifestaciji koja prelazi sportske okvire te je važna i za turističku promidžbu Županije.

– Zagrebačka županija ponosna je na svoje sportaše, klubove i saveze, a važno nam je i rekreativno bavljenje sportom, naročito među mlađim generacijama, rekao je Kolarec istaknuvši da će Županija nastaviti ulagati u sport u narednom razdoblju.

U ime domaćina utrke, Grada Čazme, govorio je gradonačelnik Dinko Pirak.

– Svatko tko istrči ovu trasu koja je vrlo zahtjevna je pobjednik, rekao je Pirak dodavši da će organizacija ove kompleksne utrke, kao i do sada, biti na visokom nivou.

– Na sami dan utrke čazmanske udruge za maratonce i druge goste spremaju bogat kulturno-umjetnički program, cijeli će grad disati za sport i ovo tradicionalno događanje, rekao je Pirak pozvavši posjetitelje da u što većem broju dođu u Čazmu.

Prijave na supermaraton moguće su do 23. ožujka putem POVEZNICE.

Grad Zagreb
Hrvatska
Regija
Sport
Zagrebačka županija