I POČETNICI GA PRIPREME

Najlakši recept za prefinu pečenu piletinu s krumpirom

Da biste složili fin ručak ili večeru, ne trebate potrošiti puno vremena niti neprestano stajati za štednjakom
chicken-1001767_1920 Pixabay/Ilustracija

Umjesto toga stavite sve sastojke na jedan protvan, položite ga u pećnicu i pustite da ona odradi sav posao. Takav je i ovaj recept za pečene pileće zabatke s krumpirom u finoj marinadi na bazi ulja, češnjaka, limuna i pokojeg začina. Recept je toliko jednostavan da ga mogu pripremiti i najveći početnici u kuhanju, piše Punkufer.hr.

Sastojci za piletinu s krumpirom:

  • 1 kg krumpira
  • 60 ml limunova soka
  • 60 ml ulja
  • 5-6 pilećih zabataka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 limun
  • 1 žlica limunove korice
  • 1 čajna žličica svježeg timijana
  • 1 čajna žličica origana
  • svježi peršin za posipanje
  • sol i papar po želji

Priprema piletine s krumpirom:

  1. Pomiješajte u zdjeli ulje, limunov sok, limunovu koricu, nasjeckani timijan, origano, češnjak i peršin.
  2. U marinadu stavite pileći zabatak i krumpir narezan na kocke otprilike iste veličine. Dobro umasirajte marinadu u meso i krumpir.
  3. Prebacite meso i krumpir na lim za pečenje. Posolite i popaprite po želji.
  4. Dodajte jedan svježi limun prepolovljen ili narezan ne četvrtine.
  5. Sve zajedno stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta, odnosno dok se piletina i krumpir ne ispeku do kraja.
  6. Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!
Gastro
Hrvatska