Najlakši recept za prefinu pečenu piletinu s krumpirom
Umjesto toga stavite sve sastojke na jedan protvan, položite ga u pećnicu i pustite da ona odradi sav posao. Takav je i ovaj recept za pečene pileće zabatke s krumpirom u finoj marinadi na bazi ulja, češnjaka, limuna i pokojeg začina. Recept je toliko jednostavan da ga mogu pripremiti i najveći početnici u kuhanju, piše Punkufer.hr.
Sastojci za piletinu s krumpirom:
- 1 kg krumpira
- 60 ml limunova soka
- 60 ml ulja
- 5-6 pilećih zabataka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 1 limun
- 1 žlica limunove korice
- 1 čajna žličica svježeg timijana
- 1 čajna žličica origana
- svježi peršin za posipanje
- sol i papar po želji
Priprema piletine s krumpirom:
- Pomiješajte u zdjeli ulje, limunov sok, limunovu koricu, nasjeckani timijan, origano, češnjak i peršin.
- U marinadu stavite pileći zabatak i krumpir narezan na kocke otprilike iste veličine. Dobro umasirajte marinadu u meso i krumpir.
- Prebacite meso i krumpir na lim za pečenje. Posolite i popaprite po želji.
- Dodajte jedan svježi limun prepolovljen ili narezan ne četvrtine.
- Sve zajedno stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta, odnosno dok se piletina i krumpir ne ispeku do kraja.
- Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!