SAMO POLA SATA

Najlakši recept za najfinije tikvice od samo 3 sastojka

Ukusno jelo može se napraviti od samo tri sastojka. Ovaj složenac od tikvica, rajčice i sira najbolji je dokaz za to
casserole-2770351_1280 Pixabay/Ilustracija

Ako upotrijebite kupovni umak od rajčice s uključenim začinima, jelo ne morate čak niti dodatno začinjavati.

Dodatnu slanost jelu dat će i sir. Upotrijebite jedan ili više vrsta topivog sira – u obzir dolazi sve od nježne mozzarelle do odvažnog cheddara. Dodati možete čak i nešto naribanog parmezana, prenosi Punkufer.hr.

Sastojci:

  • 300 g naribanog sira
  • 250 g umaka od rajčice
  • 4-5 tikvica

Priprema:

  • Operite tikvice, osušite ih i narežite na krugove debljine oko pola centimetara.
  • Poslažite tikvice u lim za pečenje. Preko njih prelijte umak od rajčice. Ako umak nije začinjen dodajte začine po želji poput soli, papra ili čak mediteranske mješavine začina.
  • Pokrijte posudu aluminijskom folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
  • Uklonite aluminijsku foliju s posude.
  • Preko pečenih tikvica dodajte naribani sir. Vratite posudu u pećnicu i pustite da se sir rastopi i zapeče. Za to će vam biti potrebno oko 5 do 10 minuta.

Dobar tek!

Gastro
Hrvatska