Gotov za 30 minuta

Najbrži recept za hrskavi batat za koji nije potrebna pećnica

Pečenje slatkog krumpira nešto je drukčije od običnog krumpira
vegetable-6713944_1280

Batat nudi mnoge nutritivne prednosti uz slađi okus i mekšu teksturu te se odlično kombinira sa sirom, kiselim vrhnjem i svježim zelenim biljem. Pečenje slatkog krumpira nešto je drukčije od običnog krumpira te se mnogo brže kuhaju, posebno u fritezi.

Osnivačica bloga Jessica in the Kitchen, podijelila je za Express najbrži recept za hrskavi batat za koji tvrdi da je “sladak, nježan i savršen za prelijevanje svim vašim omiljenim dodacima za pečeni krumpir”. Jessica kaže da je za krumpire potrebno “pola vremena” nego za obične pečene krumpire i da su gotovi za samo 30 minuta.

Nema potrebe za luksuznom opremom za kuhanje ili dugim popisom sastojaka. Krumpir s hrskavom kožicom i pahuljastom jezgrom lako je pripremiti uz pomoć samo dvije osnovne namirnice: morske soli i ulja.

Što se tiče pribora za kuhanje, trebat će vam četka za tijesto, vilica te friteza.

Priprema

Najprije operite, očistite i osušite batat. Krumpire nekoliko puta probodite vilicom da para izađe pa ih stavite u zdjelu. Rukama ili četkom utrljajte ulje po svom slatkom krumpiru, nakon čega ga obilno pospite solju.

Začinjene krumpire prebacite u košaricu friteze i kuhajte ih na 200 °C 30 do 35 minuta. Potom ih pažljivo izvadite iz košarice friteze te otvorite po sredini.

Vilicom probušite unutrašnjost, a zatim ih poslužite s nadjevima po vlastitom izboru, prenosi N1.

Gastro
Hrvatska