Najbolji način za pripremu hrskavog špeka
Hrskavi komadići špeka savršen su dodatak uz pečena jaja za doručak, dodati ih možete na slastan burger, u pirjano povrće ili hrskavu salatu. Mogućnosti su uistinu brojne.
Želite li uživati u hrskavim komadićima špeka, a ne želite puno vremena provoditi za štednjakom ili uz pećnicu, friteza na vrući zrak savršeno je pomagalo u ostvarenju vašeg cilja. Ne samo da ćete ga brzo ispeći nego se i ne morate brinuti zbog masnoće koja šprica na sve strane.
Proces je vrlo jednostavan. Tanke trake špeka stavite u jednom ravnomjernom sloju u košaru friteze na vrući zrak i pustite da se peku oko 10 minuta – na pola pečenja preokrenite kriške na drugu stranu i nastavite ih termički obrađivati.
Hrskavi špek prebacite na papir za upijanje masnoće, a potom uživajte u slasnim zalogajima.
Imajte na umu da svaka friteza na vrući zrak radi po nekim svojim pravilima i neke termički obrađuju jače od drugih, pa vrijeme pečenja prilagodite svojem modelu kako špek ne bi zagorio.
Ako pak primijetite da špek nije dovoljno hrskav, pustite ga da se peče još koju minutu ili povisite temperaturu.
Kako ispeći špek u fritezi na vrući zrak?
- Posložite trake špeka u jednom sloju u košaru friteze na vrući zrak.
- Namjestite fritezu na vrući zrak na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Pecite špek oko pet minuta.
- Okrenite ga na drugu stranu i nastavite peći još četiri do pet minuta.
- Prebacite špek na papir za upijanja masnoća, a potom navalite. Dobar tek!