Najbolja kotlovina radi se u Lazini Čičkoj

PRVENSTVO-1

U sklopu ovogodišnje proslave Jurjeva u Lukavec Gradu održano je i drugo Svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine u organizaciji goričkog Rotary kluba. Samo natjecanje ima humanitarnu notu jer sredstva koja su se prikupila prodajom kotlovina namijenjena su akciji „Pet za izvrsnost“ kojom se potiče izvrsnost mladih Velikogoričana, dodjeljivanjem stipendija i financiranja njihovih programa.

-Zadovoljni smo svime, a najviše onim dijelom koji se zove druženje, kuhanje, pjevanje i razmjena iskustava. Naravno, zadovoljni smo i onim humanitarnim dijelom, jer sve to radimo kao prvo iz zaštite brenda turopoljske kotlovine, ali i kako bi pomogli onima koji je to potrebno- rekao nam je Mario Šipušić ispred Rotary kluba Velika Gorica.

Tomislav Špiček nije imao laku odluku

Mirisi kotlovine koja se „krčkala“ u 16 kotlova natjecateljskih ekipa tijekom prijepodneva se širila Lukavcem, tako da pred stručnim ocjenjivačkim žirijem nije bio nimalo lak zadatak.Pogotovo za majstora kulinarstva Tomislava Špičeka za čije je nepce zapelo više kotlovina, koje su kako je rekao bile sjajno pripremljene.

-Zaista mi je bilo lijepo, svi ste bili veseli, a ovo pokazuje kako ljudima nedostaje ovakvih druženja. Sve su kotlovine bile dobre, ja sam imao neke kriterije iz prijašnjih iskustava od 1 do 10. Niti jedna kotlovina nije bila ispod četiri. Nije bilo loše kotlovine, samo smo se borili koja je bolja- ispričao je Tomislav Špiček.

Laskavom titulom ove su se godine okitili pripadnici DVD-a Lazina Čička koji su bili i pobjednici prošlogodišnjeg Gastra.

-Ključna je bila ekipa, da dođe društvo i da sudjelujemo. Nama je kuhanje društvena igra, svi smo dali malo začina i dogodila se pobjeda- rekao je Martin iz pobjedničke ekipe.

Iza njih su se smjestili gosti iz Harmice, dok je trećeplasirana bila ekipa Rotaract.

Turopoljska kotlovina dio je naše tradicije

Svoju ekipu imao je i Grad Velika Gorica predvođen gradonačelnikom Draženom Barišićem koji se opredijelio za iskusnu ekipu koja ima kako nam je rekao iskustva u pripremanju prave turopoljske kotlovine.

-Rado smo se odazvali ovoj akciji koja izaziva znatiželju onih koji mogu pomoći, ali i pozornost javnosti koja se tako senzibilizira da se pomogne onima kojima je to potrebno. Atmosfera je odlična, jer ljudima treba samo malo povoda za to- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić, a zahvalu Rotaryju radi ove humanitarne akcije uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas.

-Nadam se da ćemo sljedeće godine već moći reći kako je ovo tradicionalno prvenstvo na čemu se zahvaljujem našem Rotaryju, jer ovo je jedna hvalevrijedna akcija kojom čuvamo i našu tradiciju, a jedna od tih tradicija je i naša kotlovina- kazao je Karas.

A kako je bilo na Prvenstvu u Lukavcu pogledajte u GALERIJI.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Velika Gorica
Zagrebačka županija